10.4
16:40

Κίνα: Ο κορωνοϊός φέρνει ψαλίδι στις αποδοχές των ποδοσφαιριστών

AEK1924.gr team
Advertisement

Η Λίγκα της Κίνας ενημέρωσε τις ομάδες ότι πρέπει να προχωρήσουν σε λογικές περικοπές μισθών με αναδρομική ισχύ από την 1η Μαρτίου.

Το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Κίνα παραμένει άγνωστο, ωστόσο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του Μαΐου.

Αντίθετα, αυτό που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί είναι ψαλίδι στις αποδοχές των παικτών.

Η Λίγκα της Κίνας ενημέρωσε τις ομάδες ότι πρέπει να προχωρήσουν σε λογικές περικοπές μισθών αφού τα έσοδα που υπάρχουν είναι μειωμένα. Μάλιστα, οι περικοπές θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τη σέντρα στο πρωτάθλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβριο οι ποδοσφαιρικές αρχές στην Κίνα αποφάσισαν να ορίσουν ένα νέο, ανώτατο όριο στις απολαβές των παικτών με τον ανώτατο εβδομαδιαίο μισθό να φτάνει τις 49.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, το μάξιμουμ ετήσιο συμβόλαιο ορίστηκε στα 2.300.000 ευρώ.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μέσα στη δεκαετία που παίρνουν μια τέτοια απόφαση οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου στην Κίνα, στην οποία έχουν αγωνιστεί ένα σωρό σταρ τα τελευταία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρωτάθλημα της Κίνας, αγωνίζονται παίκτες με τεράστια συμβόλαια, όπως οι Βραζιλιάνοι Οσκαρ και Χουλκ, οι οποίοι εισπράττουν από 30 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Πηγή: sport24.gr

Advertisement