07.4
14:40

Τουμπάκοβιτς: «Μόνο αγάπη και σεβασμό για την ΑΕΚ!»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Παρτιζάν με αφορμή την επέτειο του ταξιδιού της ΑΕΚ στο εμπόλεμο Βελιγράδι πριν από 21 χρόνια, τονίζοντας, πως μόνο αγάπη και σεβασμό αξίζει η Ένωση που παρά τον πόλεμο ταξίδεψε για αυτό το φιλικό ειρήνης.

Αναλυτικά όσα είπε στην επίσημη ιστοσελίδα της Παρτιζάν ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς:

“Παρότι έχουν περάσει 21 χρόνια από το παιχνίδι με την ΑΕΚ θυμάμαι τα πάντα με λεπτομέρειες. Είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο από συναισθηματικής πλευράς. Η ΑΕΚ ταξίδεψε σε μια χώρα που βρισκόταν σε πόλεμο με έναν ξεκάθαρο πιο ισχυρό αντίπαλο, ένα κομβόι από οπαδούς της ήρθε οδικώς στο Βελιγράδι. Το γεγονός ότι στο γήπεδο βρέθηκαν 15.000 άτομα μας έδωσε δύναμη να αντέξουμε και να αψηφήσουμε τον πόλεμο. Κανείς δεν ένιωσε φόβο εκείνες τις στιγμές, ούτε οι παίκτες, ούτε εγώ. Το αντίθετο θα έλεγα.

Θυμάμαι που μου έδωσαν το κασκόλ της ΑΕΚ πριν ξεκινήσει το ματς. Το έβαλα στο λαιμό μου και δεν το έβγαλα ως το τέλος. Δεν είχε σημασία το αποτέλεσμα αλλά το πάθος μας να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι έκαναν κάτι που ήταν άτιμο. Ότι ο βομβαρδισμός πρέπει να σταματήσει και ότι ο αδελφικός μας λαός ήταν δίπλα μας σε αυτό. Φανταστείτε την αγάπη και τον σεβασμό που είχαν ο κόσμος και το κλαμπ στην ΑΕΚ που έκανε αυτό το ταξίδι”.

Για τη ζωή τον καιρό των βομβαρδισμών: “Σε όλη τη διάρκεια της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ κάναμε καθημερινώς προπονήσεις μόνο τα μεσημέρια. Δεν ήταν σκληρή προπόνηση, λίγες ασκήσεις, λίγο παιχνίδι με την μπάλα. Όλα γίνονταν από την επιθυμία μας να βρισκόμαστε όλοι μαζί και να δείχνουμε με αυτό τον τρόπο ότι αντιστεκόμαστε”.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση: “Είναι πολύ σημαντικό αυτές τις μέρες να ακολουθούμε τους κανόνες και τις οδηγίες ώστε να περάσει το συντομότερο δυνατό. Αντίθετα με τον βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ, όταν ξέραμε ποιος είναι ο εχθρός και πότε να τον περιμένουμε, τώρα εκτός από ένα όνομα γνωρίζουμε ελάχιστα. Αλλά όπως κερδίσαμε τότε είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε και τώρα”.

Advertisement