07.4
16:10

Μαγκιά Λιβάγια! – Δώρισε 50.000 ευρώ σε νοσοκομείο του Σπλιτ

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Κροάτης επιθετικός προέβη σε μια σπουδαία κίνηση αλληλεγγύης παραχωρώντας μαζί με την σύζυγο του, 50.000 ευρώ σε νοσοκομείο του Σπλίτ. «Έχω προτάσεις από κορυφαία πρωταθλήματα αλλά, είμαι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ» τόνισε χαρακτηριστικά σε Κροατικό Μέσο.

Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Μάρκο Λιβάγια, μαζί με τη σύζυγο του, Ίρις, που σύμφωνα με δημοσίευμα στην Κροατία, έδωσαν το ποσό των 50.000 ευρώ σε νοσοκομείο του Σπλιτ, για την αγορά δυο αναπνευστήρων σύμφωνα με το κροατικό Μέσο, «slobodnadalmacija».

Μάλιστα, ο επιθετικός της ΑΕΚ μίλησε στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα για την συγκινητική κίνηση του, να προσφέρει με τον τρόπο του, βοήθεια προς το σύστημα υγείας της Κροατίας, ενώ αναφέρθηκε πως το ζει ο ίδιος με την οικογένεια του την πανδημία στην Αθήνα, αλλά και για την καριέρα του στην Ένωση, δείχνοντας μεταξύ άλλων αφοσιωμένος και ευτυχισμένος στην ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μάρκο Λιβάγια στο «slobodnadalmacija»:

«Παρακολουθούμε συνεχώς τηλεόραση και βλέπουμε τι συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, όπως και στη Κροατία. Έτσι αποφάσισα να βοηθήσω και να δώσω κάποια χρήματα σε ότι χρειάζονται περισσότερο τα νοσοκομεία. Πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να βοηθήσουν, αλλά δεν έχουν πόρους, οπότε είναι φυσιολογικό για εμάς που μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Αυτές δεν είναι καιρικές συνθήκες και όλοι πρέπει να βοηθήσουμε».

Η επαφή με τον γιατρό του νοσοκομείου Σπλιτ

«Κάλεσα τον καλό φίλο μιας οικογενειακής μας φίλης. Δρ. Πόλακ, πρώην διευθυντής του νοσοκομείου του Σπλιτ, που μας συμβούλεψε να αγοράσουμε αναπνευστήρα. Μας έφερε με επαφή με τον καθηγητή. Δρ. Μέστροβιτς, νυν διευθυντή του νοσοκομείου και αποφασίσαμε άμεσα. Δεν διστάσαμε για μια στιγμή και δώσαμε τα απαραίτητα χρήματα στο νοσοκομειακό λογαριασμό.

Για το αν έχουν υπάρξει περικοπές μισθών στην Ελλάδα:

«Έχουμε ένα ελαφρώς χαμηλότερο μισθό, αλλά αυτό είναι μια μικρή μείωση σε σύγκριση με ορισμένες άλλες χώρες. Δεν έχουμε ακόμη συζητήσει για τους μισθούς στην Ελλάδα. Όσον αφορά στη συνέχεια του πρωταθλήματος, τίποτα δεν θα γίνει γνωστό μέχρι τις 21 Απριλίου και στη συνέχεια μπορεί να ληφθεί απόφαση για να συνεχίσουμε».

Για την ατομική προπόνηση στην καραντίνα

«Εκπαιδεύομαι καθημερινά. Ο προπονητής μας παρακολουθεί όλους μέσω μιας εφαρμογής. Κάθε δύο μέρες βγαίνω και τρέχω και κάνω κάποια προπόνηση. Πρέπει να είμαι έτοιμος όταν συνεχιστεί το πρωτάθλημα».

Για την κατάσταση στην Ελλάδα με τον κορωνοϊό

«Όπως και στην Κροατία, υπάρχουν περιορισμοί σε κάθε βήμα. Κάποιος μπορεί μόνο να πάει στο κατάστημα, να δει έναν γιατρό, να βοηθήσει τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, να περπατήσει με το σκύλο. Όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά. Και κάθε φορά που κάποιος βγαίνει έξω, πρέπει να στείλει ένα μήνυμα σε ένα συγκεκριμένο αριθμό, που πηγαίνουν και πρέπει να αφήσουν τη διεύθυνση, το όνομα και το επώνυμό τους. Και έτσι ελέγχουν την κίνηση των ανθρώπων. Επιπλέον, η αστυνομία συνεχώς περιπολεί και δεν υπάρχουν συγκεντρώσεις. Αν κάποιος κυκλοφορήσει παράνομα επιβάλλεται πρόστιμο».

Και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες αγαπάνε να βγαίνουν έξω, να πίνουν καφέ, να μιλούν. Όταν όλα τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία έκλεισαν πρόσφατα, οι Έλληνες το κατάλαβαν σαν διακοπές. Έτσι, περισσότεροι από δύο χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν σε μια διάσημη παραλία την πρώτη ημέρα των «διακοπών». Όλοι αγόρασαν ένα εισιτήριο για την παραλία, οι τιμές είναι 10 και 20 ευρώ, και αποφάσισαν να περάσουν εκεί την ημέρα. Αλλά η αστυνομία ήρθε και τους κυνηγούσε όλους».

Για την καριέρα του στην ΑΕΚ

«Έχω προτάσεις από ομάδες των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων. Είμαι όμως ικανοποιημένος και ευτυχισμένος στην ΑΕΚ και στην Ελλάδα. Στα κλαμπ που μου έχουν καταθέσει προτάσεις θα παλεύω στη μέση της βαθμολογίας. Εδώ κάθε χρόνο παλεύω για το πρωτάθλημα και την έξοδο στην Ευρώπη».

Advertisement