31.3
19:10

Κορωνοϊός: Συναγερμός στις ΗΠΑ, ρεκόρ στην Ισπανία, ελπίδα στην Ιταλία

AEK1924.gr team
Advertisement

Ημερήσιο ρεκόρ θανάτων λόγω κορωνοϊού σημειώθηκε στην Ισπανία, ενώ ανησυχία επικρατεί και στις ΗΠΑ, ωστόσο ενθαρρυντικές είναι οι ενδείξεις στην Ιταλία τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή της καραντίνας.

Ο κορονοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και τα μέρη που πλήττονται περισσότερο είναι οι ΗΠΑ, Ιταλία και Ισπανία.

Συγκεκριμένα, η Ισπανία έσπασε σήμερα το ημερήσιο ρεκόρ των θανάτων, ενώ στις ΗΠΑ σημαίνει γενικός συναγερμός.

Ο απολογισμός της πανδημίας covid-19 επιβαρύνθηκε σήμερα με περισσότερους από 38.000 θανάτους ανά τον κόσμο, η Ιταλία ξεπέρασε το φράγμα των 11.000 νεκρών, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 3.000 θανάτων και 849 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε 24 ώρες στην Ισπανία.

Στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 8.189 νεκρούς, η Ισπανία απαγόρευσε τις επικήδειες τελετές και περιόρισε στους τρεις τους παρευρισκόμενους σε έναν ενταφιασμό.

Ο μεγάλος φόβος των ισπανικών αρχών παραμένει ο υπερκορεσμός των μονάδων εντατικής νοσηλείας που λειτουργούν ήδη στα όρια των δυνατοτήτων τους με προσωπικό που παραπονιέται με πικρία για την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Παντού όπου μαίνεται η επιδημία, αναζητείται το σημείο κορύφωσης του ρυθμού των θανάτων, που θα αναγγείλει την αντιστροφή της τάσης και την αποσυμπίεση των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Στην Ιταλία, χώρα που έχει καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων, η καραντίνα αρχίζει να αποδίδει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, τρεις εβδομάδες μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων.

«Μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα φθάσουμε στην κορύφωση σε επτά έως δέκα ημέρες, και στην συνέχεια, ευλόγως, στην καθοδική πορεία της μετάδοσης”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι.

Πηγή:Gazzeta.gr

Advertisement