31.3
14:00

ΕΠΙΣΗΜΟ: Final-8 τον Σεπτέμβριο στο BCL!

AEK1924.gr team
Advertisement

Η πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου για Final-8 τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πέρασε απ’ την διοργανώτρια αρχή και έτσι με ανακοίνωση της η διοργάνωση της Fiba γνωστοποίησε την τροποποίηση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Με την Νίμπουργκ η ΑΕΚ στους “8”.

Με ανακοίνωση της η FIBA γνωστοποίησε και επίσημα ότι θα τροποποιηθεί ο τρόπος διεξαγωγής της φετινής περιόδου του Basketball Champions League λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊου, με τον τίτλο αναγκαστικά να κρίνεται την επόμενη σεζόν.

Συγκεκριμένα, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να ακολουθήσει την πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου να διεκδικήσουν το τρόπαιο οι οκτώ ομάδες τον Σεπτέμβριο, μέσα απ’ την διαδικασία του Final-8, το οποίο όπως αποφασίστηκε θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου, στην έδρα μίας εκ’ των ομάδων που βρίσκονται ήδη στους “8”.

Απ’ εκεί και έπειτα όμως, θα πραγματοποιηθούν ακόμη δυο αγώνες, σαν προκριματικά, προκειμένου να ολοκληρωθεί πλήρως η εικόνα της οκτάδας, αφού δυο εισιτήρια για τους “8” δεν έχουν βρει κάτοχο, καθώς δεν κατάφεραν να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν διακοπεί η διοργάνωση λόγω του κορωνοϊού.

Κάπως έτσι λοιπόν και μετά την πρόταση της ΑΕΚ, η FIBA αποφάσισε πως η σεζόν θα τελειώσει κανονικά, έστω κι αν οι αγώνες της φετινής διοργάνωσης διεξαχθούν την επόμενη σεζόν, ενώ όσες ομάδες βρεθούν σε θέση να διεκδικούν το τρόπαιο είναι δεδομένο πως θα είναι διαφορετικές σε σχέση με φέτος, αφού τα ρόστερ θα αλλάξουν στη διάρκεια του καλοκαιριού και για την προετοιμασία της επόμενης σεζόν.

Κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα, να υπάρξουν διαφοροποιήσεις όσον αφορά τα φετινά φαβορί με τα φαβορί για του χρόνου, γι’ αυτό και υπήρξαν και αντιρρήσεις από δυο ομάδες την Νίμπουργκ και την Χάποελ Ιερουσαλήμ, που βρέθηκαν απέναντι στην πρόταση της Βασίλισσας.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι στους “8” του Basketball Champions League βρίσκονται ήδη οι: ΑΕΚ, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Μπούργος, Σαραγόσα, Νίμπουρκ και Τουρκ Τέλεκομ, ενώ τα δύο τελευταία εισιτήρια θα προκύψουν από το ζευγάρι της Τενερίφης με την Οστάνδη κι εκείνο της Ντιζόν με την Νίζνι. Η Βασίλισσα με τα προηγούμενα δεδομένα θα έβρισκε ως αντίπαλο την Νίμπουργκ σε αυτήν την φάση, κάτι που είναι πιθανό να μην αλλάξει, καθώς η ανακοίνωση δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του BCL:

Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της BCL, η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου μέσω τηλεδιάσκεψης, το BCL αποφάσισε να αναβάλει για τα τέλη Σεπτεμβρίου / αρχές Οκτωβρίου του 2020 όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, αρχικά προγραμματισμένα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2020, και την ασφάλεια των παικτών, προπονητών, αξιωματούχων και οπαδών.

Το Συμβούλιο της BCL συζήτησε εκτενώς τη συνεχιζόμενη κατάσταση όσον αφορά την πανδημία COVID-19 και τον αντίκτυπό της στον ανταγωνισμό και επιβεβαίωσε τις ακόλουθες προϋποθέσεις για την επανέναρξη της περιόδου BCL σε περίπτωση που η FIBA ​​θα άρει την αναστολή όλων των διαγωνισμών της σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στις 12 Μαρτίου και επιβεβαιώθηκε στο κεντρικό συμβούλιο της FIBA ​​στις 26-27 Μαρτίου 2020

Προκειμένου να προστατευθεί η υγεία και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των παικτών, των προπονητών, των αξιωματούχων και των οπαδών:

  • αθλητικές δραστηριότητες επιτρέπονται από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές όλων των χωρών με ομάδες που εξακολουθούν να συμμετέχουν στην τρέχουσα σεζόν.     
  • Προκειμένου να διασφαλισθεί ένας θεμιτός ανταγωνισμός: οι παίκτες πρέπει να είναι διαθέσιμοι για επαρκή περίοδο κατάρτισης μόλις ξεκινήσουν οι αθλητικές δραστηριότητες.     
  • Για την σωστή οργάνωση: να αρθούν οι διασυνοριακοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί.
  • Προκειμένου να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες για τους παίκτες, τους οπαδούς και τους συνεργάτες: Το Final 8 θα διεξαχθεί μπροστά στους οπαδούς.

Έτσι, το συμβούλιο της BCL πήρε την ομόφωνη απόφαση να επαναλάβει και να ολοκληρώσει την περίοδο 2019-20 με τη φιλοξενία ενός τελικού οκτώ ομάδων, -που θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2020.

Ο διοργανωτής και η θέση της εκδήλωσης καθώς και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό θα ανακοινωθούν εγκαίρως. Τα δύο εξαιρετικά παιχνίδια (Ντιζόν vs Νίζνι και Τενερίφη vs Οστάνδη), τα οποία εκκρεμούν για την ολοκλήρωση του 16ου γύρου, θα παιχτούν πριν από τη διοργάνωση του Final 8 σε ημερομηνία που θα επιβεβαιωθεί.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα κοινοποιηθούν εγκαίρως.

Advertisement