31.3
13:49

Χιμένεθ: «Η Ελλάδα πήρε νωρίς μέτρα και τα πάει πολύ καλά»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Νάτσο Χιμένεθ μίλησε σε Μέσο της πατρίδας του, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα λόγω του Κορωνοϊού, τονίζοντας πως οι αρμόδιοι εδώ έπραξαν γρήγορα και πήραν μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νάτσο Χιμένεθ στην ισπανική ιστοσελίδα, “latribunadeciudadreal”:

«Διατηρώ κάθε μέρα επαφή με τους οικείους μου στην Ισπανία. Και νιώθω καλά όταν η είδηση που μαθαίνω δεν είναι αρνητική. Αν και πριν από λίγο καιρό ένας εκ των παππούδων μου πέθανε, αν και από συνηθισμένα αίτια».

Για τα μέτρα που έχουν παρθεί στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα ο περιορισμός, αλλά και συνολικά τα μέτρα, ήρθαν πιο νωρίς απ’ ότι στην Ισπανία. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ατόμων που πλήττονται από τον ιό ήταν πολύ χαμηλότερος. Οι Έλληνες απαγορεύονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Αν και υπάρχουν κάποια πιο ευέλικτα περιοριστικά μέτρα, τα οποία τους επιτρέπουν, για παράδειγμα, να τρέχουν, «αν και με εξουσιοδότηση». Αλλά η Ελλάδα τα πάει πολύ καλά σε αυτό το κομμάτι. Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση στέλνει ένα μήνυμα σχετικά με την κατάσταση, και ανακοινώνει μέτρα. Η υγεία έρχεται πρώτη, τώρα δεν μπορούμε να σκεφτούμε την επανέναρξη των αγώνων».

Απ’ εκεί και έπειτα η ιστοσελίδα έκανε ένα αφιέρωμα στην ΑΕΚ για την φετινή της πορεία και το τι έχει πετύχει: «η ΑΕΚ είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία και αναμένει να παίξει τον τελικό του Κυπέλλου μετά την επικράτηση επί του μεγάλου αντίπαλου του Ολυμπιακού. Επιπλέον, προπονητής είναι ο Δημήτρης Δημητρούλιας, ενώ βρίσκεται στους προημιτελικούς του Challenge Cup, όπου τον περιμένει η Ποτάισα από τη Ρουμανία. Η ΑΕΚ αυτή τη σεζόν έχει ετοιμάσει ένα φιλόδοξο έργο, στο οποίο ο Πλάθα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια του».

Advertisement