29.3
12:05

Αναμονή για το τέλος της σεζόν, «παγώνει» ο σχεδιασμός

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η αβεβαιότητα παραμένει για το τι θα πράξει η διοργανώτρια αρχή για την φετινή σεζόν λόγω του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να επηρεάζει και τον σχεδιασμό της ΑΕΚ για την επόμενη. Θετική η προεργασία του Ίβιτς.

Η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας, επικρατεί σε όλη την Ευρώπη. Αβεβαιότητα για το τέλος της φετινής σεζόν, στον αέρα πρωταθλήματα και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς να υπάρχει κάποια απόφαση για το τι θα απογίνουν και τι θα πράξουν οι διοργανώτριες αρχές και οι ομάδες.

Για την ώρα φαίνεται πως το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, το μόνο… χειροπιαστό που θα μπορούσε να πει κανείς ότι υπάρχει, είναι οι σκέψεις στο μυαλό των υψηλόβαθμων στελεχών της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής, κάνοντας θεωρίες για το πότε ενδεχομένως ηρεμήσει και σταματήσει η πανδημία, ώστε να μπορέσουν με ασφάλεια να ξεκινήσουν και πάλι τα πρωταθλήματα.

Το αρχικό πλάνο και ειδικότερα για την Super League, ήθελε να αρχίζει το πρωτάθλημα τέλη Απρίλη, αρχές Μαϊού, αυτό όμως φαίνεται πως έχει εγκαταλειφθεί ήδη και πλέον στον ορίζοντα δεν υπάρχει καμία πιθανή ημερομηνία, αλλά σκέψεις ότι ενδεχομένως να μπορέσει το πρωτάθλημα να τελειώσει το διάστημα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουλίου ή και πιο μετά.

Κάτι τέτοιο, έρχεται να συμβαδίσει και με τις σκέψεις της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, για τις διοργανώσεις της, όπως και για άλλα μεγάλα πρωταθλήματα στην Ευρώπη.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η διάθεση όλων είναι να τελειώσουν κανονικά τα πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις, με τις λιγότερο επιπτώσεις που μπορούν να έχουν οι ομάδες.

Όμως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπουν εμπόδια απ’ την αρχή για την επόμενη σεζόν στις ομάδες και στο σχεδιασμό τους, με τον Ίλια Ίβιτς απ’ την πλευρά του και γνωρίζοντας τα δεδομένα πως έχουν αυτή την στιγμή, έχει περιοριστεί να κάνει την προεργασία του, τρέχοντας όσα θέματα της ομάδας μπορεί και συνεχίζοντας το σκάουτινγκ σε πιθανούς μεταγραφικούς στόχους, αλλά προφανώς για την εφαρμογή του σχεδιασμού, θα πρέπει πρώτα να κλειδώσει η επανέναρξη των διοργανώσεων και το πότε ενδεχομένως να τελειώσουν.

Σε αυτό το σημείο μπαίνει στην εξίσωση οι ποδοσφαιριστές που εκπνέουν τα συμβόλαια τους στις 30 Ιουνίου, αλλά και οι οψιόν αγοράς δανεικών ποδοσφαιριστών, που επίσης τελειώνουν στα μέσα Ιουνίου. Γι’ αυτό και θα πρέπει να παρθεί μια απόφαση για το τι θα γίνουν οι συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών, αν παρατείνουν την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και μετά απ’ αυτές τις ημερομηνίες που είναι και το πιθανότερο σενάριο.

Η ΑΕΚ στην προκειμένη περίπτωση την ενδιαφέρει το συγκεκριμένο θέμα, καθώς έχει ποδοσφαιριστές ενδεκαδάτους που λήγουν προσεχώς τα συμβόλαια τους, όπως και επίσης δανεικούς που βρίσκονται στα πρώτα πλάνα του Μάσιμο Καρέρα, όπως οι Σιμάνσκι και Αραούχο που έχουν οψιόν αγοράς, αλλά και η περίπτωση του Βράνιες που δεν είχε μπει το περασμένο καλοκαίρι οψιόν στη συμφωνία με την Άντερλεχτ και θα πρέπει η Ένωση να καθίσει εκ’ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων.

Κάτι τέτοιο σημαίνει, ότι αν παρθεί η απόφαση για να παιχτούν οι αγώνες και τον Ιούλιο, τότε οι ομοσπονδίες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν προβλήματα στα ρόστερ των ομάδων. Η Ένωση για παράδειγμα μετά τον Ιούνιο, θα πρέπει να αγωνιστεί χωρίς τους Τσιγκρίνσκι, Χούλτ και Κλωναρίδη, που λήγουν τα συμβόλαια τους και αν δεν προχωρήσει η ομάδα στις ανανεώσεις τους, ο Μάσιμο Καρέρα δεν θα μπορέσει να τους έχει στη διάθεση του. Όπως επίσης, στο κομμάτι των δανεικών, θα υπάρξει ο φόβος να χάσει και τον Βράνιες, καθώς όπως προαναφέραμε δεν έχει οψιόν αγοράς η συμφωνία με την Άντερλεχτ.

Όλα αυτά βέβαια είναι μια πρώτη σκέψη για το αν τα πρωταθλήματα προχωρήσουν και μετά τον Ιούνιο, βάζοντας σε… προβλήματα τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν βάζοντας τον για την ώρα, στο συρτάρι, καθώς οι σύλλογοι, έχουν δεμένα χέρια μη γνωρίζοντας για το τι θα γίνει με την φετινή χρονιά. Τα χρονικά όρια ως γνωστόν είναι περιορισμένα και όλες οι ομάδες προφανώς, θέλουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο για φέτος για να κοιτάξουν μετέπειτα την επόμενη σεζόν.

Ο Ίλια Ίβιτς, όπως έχετε διαβάσει στο AEK1924.gr, δεν σταματάει στο συγκεκριμένο κομμάτι, συνεχίζοντας την δική του προεργασία, ώστε να μην χάσει χρόνο μετέπειτα και να εμφανιστεί η ΑΕΚ πανέτοιμη όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Advertisement