25.3
10:03

«Σφυρίζουν» την λήξη

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί πλέον η πρόωρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 1, αποτελώντας το επικρατέστερο σενάριο. Επικύρωση της βαθμολογίας και… καλό καλοκαίρι.

Προ δυο εβδομάδων οι ομάδες αποφάσισαν με απόλυτη ομοφωνία την αναστολή επ’ αορίστου της αγωνιστικής δράσης του Πρωταθλήματος στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Μία κίνηση που έδειχνε έμπρακτα πως η ανθρώπινη υγεία και το κοινό καλό προηγούνται του ποδοσφαίρου, των τίτλων και των οικονομικών κερδών. Ωστόσο το προσωρινό αναμένεται να μετατραπεί σε οριστικό «τέλος» της δράσης.

Το επικρατέστερο σενάριο ταυτίζεται με την επικύρωση της τωρινής βαθμολογίας και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος ως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, ένα μοντέλο λύσης το οποίο ακολουθήθηκε στην Πολωνία.

Σε μια τέτοια περίπτωση, είναι αδύνατον να μην υπάρξουν ευνοημένοι και αδικημένοι. Η Super League σκέφτεται έντονα την εκ νέου αναδιαμόρφωση του αριθμού των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας τη νέα σεζόν.

Υπάρχει πρόθεση να μην πέσει κατηγορία καμία από τις ομάδες που θα συμμετείχαν στα play-out και να ανέβουν οι δυο πρώτου της Super League 2 ( ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης). Σενάριο το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο μιας οριστικής ματαίωσης των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Από την άλλη, «παίζει» στο τραπέζι των συζητήσεων η σημαντική παράταση των αγώνων και την επανέναρξη της δράσης τουλάχιστον μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Σενάριο το οποίο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες εφαρμογής, λόγω πολλών διαδικαστικών λειτουργιών.

Το… σφύριγμα της οριστικής (πλέον) λήξης της Super League δύσκολα μπορεί να αποφευχθεί δεδομένου των συνθηκών. Έτσι, αναμένεται να βρει την ΑΕΚ στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας το «καλό» εισιτήριο για το Europa League, δικό της.

Η βαθμολογία της Super League 1:

Advertisement