17.3
11:15

Γκουντούρα στο ΑΕΚ1924: «Συγκρατημένοι μέχρι να πάρουμε το εισιτήριο για Τόκιο»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

«Χάλκινη» στο μεγάλο τουρνουά «Ακρόπολις» και 14η στη παγκόσμια κατάταξη πλέον η Ελληνίδα ξιφομάχος της ΑΕΚ, που βαδίζει προς… Τόκιο. Μιλά αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924 για τον απολογισμό της διοργάνωσης, τις δυσκολίες με τον κορωνοϊό αλλά και τον εαυτό της σε 10 χρόνια από σήμερα.

Η Δωρα Γκουντούρα ξιφομάχος δεν παύει να αποτελεί ένα από τα… next big things του ελληνικού αθλητισμού. Το απέδειξε για ακόμα μία φορά στο Κύπελλο «Ακρόπολις», φτάνοντας στην 3η θέση.

Τονίζει ωστόσο πως δεν πρέπει να ξεφύγει ο ενθουσιασμός και να συνεχίσει συγκεντρωμένη με τον προπονητή της μέχρι τέλους. Έως ότου πάρει στα χέρια της το εισιτήρια για τα τελικά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο.

Δεν είναι εύκολο να μην μπορείς να προπονείσαι, λόγω του νέου ιού και αυτό είναι κάτι που την προβληματίζει. Ωστόσο συστήνει στον κόσμο να εναρμονιστεί με τις υποδείξεις των ειδικών και πως όλα αυτά θα ανήκουν στο παρελθόν σε λίγο καιρό.  Στο τέλος η Δώρα αποκαλείται στο ΑΕΚ1924, πως φαντάζεται τον εαυτό της σε 10 χρόνια από σήμερα.

Αναλυτικά οι αποκλειστικές δηλώσεις της Γκουντούρα στο ΑΕΚ1924:

Για τα συναισθήματα που τις δημιούργησε το μεγάλο αυτό επίτευγμα:

«Ανάμεικτα συναισθήματα καθώς είναι αμέτρητη η χαρά μου που καταφέραμε κάτι τέτοιο, παράλληλα εγώ, ο προπονητής μου και ο περίγυρός μου προσπαθούμε να κρατάμε τον ενθουσιασμό μας σε χαμηλά επίπεδα μέχρι να ολοκληρωθεί η πρόκριση για να μείνουμε συγκρατημένοι σε αυτόν τον μεγάλο στόχο.»

*Η Δώρα Γκουντούρα με τον προπονητή της, Θανάση Δελενίκα

Για την κρισιμότητα του αποτελέσματος και την… απόσταση από τους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Ήταν πολύ σημαντικό καθώς με την τωρινή βαθμολογία με έφερε ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Παρόλα αυτά για να ολοκληρωθεί η πρόκριση πρέπει να γίνει ένα ακόμα τουρνουά που λόγω της κατάστασης έχει αναβληθεί.»

Για το αν πρόκειται για την πιο έντονη συναισθηματικά στιγμή της πορείας της:

«Σίγουρα θα την έβαζα μέσα στις πιο έντονες συναισθηματικές στιγμές καθώς ήταν για εμένα μεγάλη δύναμη να βλέπω τους δικούς μου ανθρώπους να είναι εκεί να με στηρίζουν και θέλουν να κερδίσω.»

Για την δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ίδια και οι συναθλητές της με την κατάσταση που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός:

«Έχουμε αρκετές δυσκολίες όπως όλοι φυσικά. Ακυρώνονται αγώνες δεν έχουμε που να κάνουμε προπόνηση. Παρόλα αυτά μένουμε ψύχραιμοι ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την μείωση της εξάπλωσης του ιού και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα φτιάξουν σύντομα.»

Για το πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε 10 χρόνια από σήμερα:

«Δέκα χρόνια είναι πολλά δεν μπορώ να φανταστώ που θα με έχει πάει η ζωή το μόνο που θέλω να ελπίζω είναι ότι θα έχω καταφέρει να λάβω μέρος σε 3 Ολυμπιάδες.»

Advertisement