16.3
23:12

Koρωνοϊός: Αναβλήθηκαν τα προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα ρυθμικής

AEK1924.gr team
Koρωνοϊός: Αναβλήθηκαν τα προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα ρυθμικής
Advertisement

Οι αλλαγές επηρεάζουν και την πρωταθλήτρια Ελένη Κελαϊδίτη που διεκδικεί μια θέση στο Τόκιο 2020.

Νέα αναβολή αγώνων ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), ως συνέπεια της κορονοϊού (covid-19) που έχει διακόψει επ’ αόριστον κάθε αθλητική δραστηριότητα διεθνώς.

Η FIG υποχρεώθηκε να αναβάλει τα προ-Ολυμπιακά παγκόσμια κύπελλα ρυθμικής γυμναστικής τα οποία επρόκειτο να διεξαχθούν διαδοχικά στην Σόφια (10-12 Απριλίου), στην Τασκένδη (17-19 Απριλίου) και στο Μπακού (24-26 Απριλίου), χωρίς προς το παρόν να ορίσει νέες ημερομηνίες τέλεσης των διοργανώσεων.

Ο πρώτος από τους συνολικά τέσσερις αγώνες της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων ρυθμικής, στο Πέζαρο της Ιταλίας, έχει ήδη μετατεθεί για τις 5-7 Ιουνίου.

Μέσα από την κατάταξη των τεσσάρων τουρνουά, τρεις αθλήτριες του ατομικού θα κερδίσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία ανήκει στο χορηγικό πρόγραμμα της bwin «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών» που υποστηρίζει νεαρούς αθλητές στον δύσκολο και επίπονο δρόμο της πρόκρισης στoυς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο 2020, να είναι μία από τις βασικές διεκδικήτριες.

Παράλληλα, η FIG μετέθεσε για τον Μάιο το 1ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παρκούρ που θα γίνει υπό την σκέπη της και το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στη Χιροσίμα στις 3-5 Απριλίου, με την συμμετοχή του Έλληνα πρωταθλητή Δημήτρη Κυρσανίδη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->