14.3
11:08

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Σκέφτονται… απονομή του πρωταθλήματος στον Παναθηναϊκό!

AEK1924.gr team
Advertisement

Εδώ ο κόσμος καίγεται και στον ΕΣΑΚΕ… σκέφτονται να διορίσουν πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό, διακόπτοντας πρόωρα το πρωτάθλημα.

Μπορεί η κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, να βάζει σε δεύτερη μοίρα τον αθλητισμό, αλλά κάποιοι φαίνεται πως πάνε με αυτόν τον τρόπο να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και να προβούν σε ανεξήγητες κινήσεις, διακόπτοντας το πρωτάθλημα και… διορίζοντας πρωταθλητές.

Συγκεκριμένα, με σημερινό δημοσίευσμα της Live Sport γίνεται λόγος ότι ο ΕΣΑΚΕ σκέφτεται σοβαρά να διακόψει το πρωτάθλημα πρόωρα λόγω του Κορωνοϊού και να… χαρίσει το πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό, χωρίς να διεξαχθούν πλέι οφ, ούτε καν να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη σκέψη, θα υλοποιηθεί σε πράξη το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, διακόπτοντας πρόωρα το πρωτάθλημα και ανακηρύσσοντας τον Παναθηναϊκό νικητή του φετινού, θέλοντας να βαδίσουν στα χνάρια των πρωταθλημάτων Λιθουανίας και Ουκρανίας, που έβαλαν τέλος στο πρωτάθλημα τους.

Οι πρώτες συζητήσεις ανάμεσα στα μέλη του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ έχουν γίνει και σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συμφωνία μιας τέτοιας απόφασης, αλλά για να γίνει πράξη θα πρέπει να ληφθεί η απόφαση μετά από τηλεδιάσκεψη των μελών του ΔΣ, ώστε μετέπειτα να προχωρήσουν σε ανακοινώσεις.

Όπως είναι κατανοητό, αν προχωρήσουν στην πράξη της συγκεκριμένης απόφασης, τότε μιλάμε για ακόμα ένα σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ, καθώς είναι μια απόφαση δίχως λογική, αφού στην Ελλάδα δεν έχει ολοκληρωθεί καλά-καλά η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά και η διαφορά του πρώτου Παναθηναϊκού απ’ την δεύτερη και Κυπελλούχο Ελλάδας, ΑΕΚ, είναι μόλις στους δυο βαθμούς, φανερώνοντας πως βρίσκεται στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Με αυτά τα δεδομένα και με την διαφορά των δυο πρώτων θέσεων να είναι μικρή, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την σκέψη για πρόωρη στέψη του πρωταθλητή, απ’ την στιγμή που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει για την ώρα, τις εξελίξεις γύρω απ’ την πανδημία του Κορωνοϊού και την εξέλιξη του που έχει πλήξει την χώρα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αν τελικά παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, τότε θα μιλάμε για ΣΚΑΝΔΑΛΟ και διορισμό πρωταθλητή, που προσβάλει την ΑΕΚ, τον κόσμο της και την ιστορία της, αλλά και τον πρόεδρο της ομάδας, Μάκη Αγγελόπουλο, που τα τελευταία χρόνια επενδύει στο ελληνικό μπάσκετ, καταφέρνοντας να κατακτήσει τίτλους, όχι μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στην Ευρώπη και Παγκόσμια, κρατώντας ψηλά την σημαία της Ελλάδας, εκπροσωπώντας την, σε αυτές τις διοργανώσεις.

Advertisement