14.3
13:10

Κορωνοϊός: Τα δεδομένα για Pre League και ΑΕΚ

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Αρκετές είναι οι σκέψεις της διοργανώτριας αρχής για το τι θα πράξει για το φετινό πρωτάθλημα μετά την διακοπή του λόγω του Κορωνοϊού. Πως επηρεάζεται η ΑΕΚ και το παράδειγμα της… Γερμανίας.

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος Pre League λόγω του Κορωνοϊού, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να συνεδριάσει μετά τις 22 Μαρτίου για να αποφασίσουν για την συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα και υπολογίζοντας παράλληλα το πως θα έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σχετικά με το κορωνοϊό.

Όμως γνωρίζοντας, ότι είναι πιθανόν να μην υπάρξουν ιδιαίτερες βελτιώσεις για να δώσουν το “οκ”, ώστε να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, έχουν μπει ήδη σε σκέψεις, για το τι θα πράξουν και το τι θα κάνουν για φέτος, σε περίπτωση που αποφασίσουν την ολοκληρωτική διακοπή.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σκέψη που φαίνεται να υπάρχει στο προσκήνιο, είναι το ενδεχόμενο να τελειώσει πρόωρα το πρωτάθλημα, να επικυρωθεί η τωρινή βαθμολογία και η ΑΕΚ να πάρει την άνοδο στην πρώτη κατηγόρια, λόγω ότι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογικής κατάταξης.

Υπάρχει όμως και ένα σενάριο, σύμφωνα με το μοντέλο που ακολούθησε η Γερμανία να ακυρωθεί το πρωτάθλημα, σαν να μην έγινε ποτέ και ξεκινώντας απ’ την αρχή του χρόνου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να παραμείνει για ακόμα μια χρονιά στην Pre League. Το συγκεκριμένο σενάριο όμως, για την ώρα φαίνεται πως μαζεύει μηδαμινές πιθανότητες ως ενδεχόμενο, καθώς απομένουν μόλις δυο αγώνες για την κανονική διάρκεια και γι’ αυτό είναι δύσκολο να μηδενιστεί ένα ολόκληρο πρωτάθλημα.

Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι στις 22 Μαρτίου, ή θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα κανονικά, ή θα υπάρξει επικύρωση της βαθμολογίας ως έχει τώρα, κάτι που θα σημαίνει ότι η ΑΕΚ θα ανακηρυχτεί πρωταθλήτρια, παίρνοντας την άνοδο για την πρώτη κατηγορία.

Advertisement