08.3
15:34

Έκαναν περίπατο πριν τον… τελικό οι Μάγκες στη Βέροια!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η ΑΕΚ πέρασε χωρίς κανένα πρόβλημα ένα ευχάριστο μεσημέρι στη Βέροια, επικρατώντας με 34-22 επί του Φίλιππου, συνεχίζοντας νικηφόρα το πρωτάθλημα και παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον η προσοχή τους επικεντρώνεται στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Διομήδη Άργους, που πηγαίνουν φουλ για κούπα.

Το ματς

Οι δυο ομάδες μπήκαν με πατημένο το γκάζι απ’ την αρχή του αγώνα, με αποτέλεσμα μέχρι το πρώτο τέταρτο, να πηγαίνουν μαζί στο σκορ με το 6-6. Απ’ εκεί και έπειτα όμως, η ΑΕΚ πάτησε για τα καλά γκάζι, φεύγοντας αρχικά στο +2 και στη συνέχεια στο +5 με το σκορ στο 7-12.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση στη συνέχεια και να μειώσουν, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν καθώς οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν ότι δεν μπορούν να απειληθούν απ’ τον αντίπαλο τους, κρατώντας την διαφορά στα ίδια επίπεδα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +5 και το σκορ στο 10-15.

Ροή του αγώνα

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ μπήκε με πατημένο το γκάζι και ανέβασε την διαφορά αρχικά στο +7 με τα γκολ των Αραμπατζή και Κεδέρη, ενώ στη συνέχεια διαμόρφωσε και το 13-21, έχοντας διαφορά ασφαλείας στο +8, με τον Φίλιππο να δείχνει αδύναμος για να αντιδράσει.

Γι’ αυτό και η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους Μάγκες να μην σταματούν πουθενά και με τα γκολ των Δομπρή και Μωραΐτη, αλλά και με δυο καλές άμυνες, κατάφεραν να ανεβάσουν την διαφορά στο +10, με το σκορ στο 16-26, ένα τέταρτο πριν το τέλος του αγώνα.

Στη συνέχεια η διαφορά ανέβηκε στο +11 με το γκολ-πέναλτι του Χόγκας, αλλά και στο +12 με το σκορ στο 19-31, με το γκολ του Δομπρή, με την διαφορά να παραμένει έτσι μέχρι το τέλος, με τελικό σκορ 22-34.

Οι Μάγκες πήραν ένα άνετο και ξεκούραστο διπλό στη Βέροια απέναντι στον Φίλιππο, ξεπερνώντας χωρίς κανένα πρόβλημα το εμπόδιο του και συνεχίζοντας νικηφόρα απ’ την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πλέον στρέφουν την προσοχή τους για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος την επόμενη εβδομάδα με τον Διομήδη Άργους.

Advertisement