08.3
16:52

Αβέβαιος και ο τελικός Κυπέλλου χάντμπολ – Χωρίς κόσμο οι Μάγκες με Ολυμπιακό και Ποτάισα

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Μετά τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας απ’ τον Κοροναϊό που αποφάσισε η Κυβέρνηση για κεκλεισμένων των θυρών στις αθλητικές εκδηλώσεις, βάζουν… μπουρλότο και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ. Χωρίς τον κόσμο στο πλευρό της θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στα ματς με Ολυμπιακό και Ποτάισα Τούρντα.

Ένα ντόμινο εξελίξεων έχει υπάρξει τις τελευταίες ώρες, μετά την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, για τα νέα έκτακτα μέτρα προστασίας που αποφάσισε να πάρει για την δημόσια Υγεία, βάζοντας λουκέτο σε όλα τα γήπεδα της χώρας, για να πραγματοποιούνται οι αθλητικές εκδηλώσεις χωρίς την παρουσία κόσμου.

Η απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις για δυο εβδομάδες, σημαίνει επί της ουσίας, ότι και ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ, θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των φιλάθλων της ΑΕΚ και του Διομήδη Άργους, μια εξέλιξη που δεν είναι και τόσο ευχάριστη για τις δυο ομάδες, αλλά και για την ΟΧΕ.

Ο τελικός ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 15 Μαρτίου, αλλά με τα τωρινά δεδομένα, κάνουν την ανατροπή και τον θέτουν σε… πάγο. Συγκεκριμένα, στην ΟΧΕ δεν είναι ικανοποιημένη με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς ήθελαν να κάνουν έναν τελικό γιορτή για το άθλημα, γι’ αυτό και είχαν ζητήσει και πήραν για την Κυριακή το Κλειστό του ΟΑΚΑ, ώστε να διεξαγόταν εκεί το μεγάλος τελικός, παρότι δεν είχαν προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση.

Όμως, η σημερινή απόφαση φέρνει τα πάνω κάτω, με τον τελικό να βρίσκεται στον αέρα και γι’ αυτό τον λόγο η ΟΧΕ, έχει αύριο Δ.Σ. και θα συζητηθούν όλα τα θέματα, για να παρθούν οριστικές αποφάσεις και μετέπειτα να βγουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η Ομοσπονδία δεν έχει πολλές επιλογές στα χέρια της, αλλά σε περίπτωση που αποφασίσουν να διεξαχθεί κανονικά για τις 15 Μαρτίου ο τελικός, τότε θα γίνει χωρίς κόσμο και όχι στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, καθώς δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν σε εργασίες και συγκεκριμένες διαδικασίες, για να πραγματοποιηθεί ένας τελικός στο κεκλεισμένων των θυρών κλειστό του ΟΑΚΑ.

Η άλλη επιλογή που πληροφορίες λένε ότι θα επικρατήσει, είναι να αναβληθεί ο τελικός για την ερχόμενη Κυριακή και να οριστεί για τα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου, τότε που θα αξιολογηθεί ξανά η κατάσταση. Η ΟΧΕ θέλει να δημιουργήσει μια γιορτή του ελληνικού χάντμπολ στον τελικό του ΑΕΚ – Διομήδης Άργους, γι’ αυτό και το πιθανότερο είναι να αναβάλει τον τελικό και να οριστεί όταν θα το επιτρέψουν οι συνθήκες στο Κλειστό του ΟΑΚΑ και με κόσμο.

Απ’ εκεί και έπειτα όμως, εκτός του τελικού με τον Διομήδη, οι Μάγκες θα δώσουν χωρίς κόσμο το ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό στις 18 Μαρτίου, αλλά και θα υποδεχτούν επίσης χωρίς την παρουσία του κόσμου τους στις 22 Μαρτίου την Ποτάισα Τούρντα, για το Challenge Cup. Δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να έχει τον κόσμο της στο πλευρό για να την στηρίξει της λόγω του… Κοροναϊού.

Advertisement