
Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό (17:00 / AEK1924.gr, Cosmote Sport 2) για την φάση των «8» του Κυπέλλου Ελλάδος, με μοναδικό στόχο να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Μετά από μια σειρά θετικών αποτελεσμάτων και το διπλό της Ένωσης μέσα στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, οι Κιτρινόμαυροι ρίχνονται στη μάχη για το Κύπελλο Ελλάδος.
Η ΑΕΚ θέλει να βάλει τις βάσεις σήμερα στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό για να πάρει την πρόκριση για τους «4» του Κυπέλλου, ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, συνεχίζοντας παράλληλα τις καλές εμφανίσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Ο αγώνας στο Αγρίνιο σίγουρα δεν θα μπορεί να θεωρηθεί εύκολος, καθώς μπορεί ο Παναιτωλικός να προσπαθεί να αποφύγει τον υποβιβασμό, αλλά μέχρι τώρα στο Κύπελλο έχει πραγματοποιήσει μια καλή πορεία για να φτάσει στους “8”, αποκλείοντας μάλιστα τον περασμένο γύρο τον Πανιώνιο. Απ’ εκεί και έπειτα η ομάδα του Αγρινίου τις τελευταίες εβδομάδες έχει βελτιώσει και την εικόνα του μετά τις προσθήκες του Ιανουαρίου.
Όμως, οι Κιτρινόμαυροι βρίσκονται στη καλύτερη δυνατή ψυχολογική κατάσταση και αν εμφανιστούν όπως πρέπει, με την βελτιωμένη εικόνα τους το τελευταίο διάστημα, τότε θα τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες την πρόκριση, χωρίς να αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα.
Ο Μάσιμο Καρέρα έχει προετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα του για το συγκεκριμένο αγώνα, αναλύοντας πλήρως το παιχνίδι του Παναιτωλικού, για το τι πρέπει να προσέξουν στον αγώνα και που θα πρέπει να χτυπήσουν τους Αγρινιώτες, ζητώντας σοβαρότητα απ’ το πρώτο λεπτό και να ακολουθήσουν πιστά το πλάνο τους.
Στα αγωνιστικά τώρα, ο Ιταλός τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, χωρίς να έχει στη διάθεση του, τον Έλντερ Λόπες (προληπτικά) λόγω ενοχλήσεων στον δεξιό προσαγωγό, όπως επίσης και τους τραυματίες, Νέλσον Ολιβέιρα, Παουλίνιο και Φοίβο Μπότο, όπως και τον τιμωρημένο Νέναντ Κρίστιτσιτς.
Απ’ εκεί και έπειτα ο Καρέρα άφησε εκτός αποστολής τον Βασίλη Μπάρκα, αφού στο Κύπελλο χρησιμοποιείται ο Παναγιώτης Τσιντώτας, ενώ στην αποστολή βρίσκονται κανονικά οι Πέτρος Μάνταλος και Βίκτωρ Κλωναρίδης, με τον σχεδιασμό της ομάδας για να παραταχθεί στο Αγρίνιο να παραμένει ανοιχτό μεταξύ του 3-5-2 και του 4-3-3.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement