02.2
19:16

Βγάλε κι άλλες κάρτες, η ΑΕΚΑΡΑ θα νικά!

AEK1924.gr team
Βγάλε κι άλλες κάρτες, η ΑΕΚΑΡΑ θα νικά!

Με τον Σιδηρόπουλο να θυμίζει… άλλες εποχές (έβγαλε 8 κίτρινες κάρτες στην ΑΕΚ) και τον Ατρόμητο να παίζει με κλωτσιές, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τεράστιο διπλό στο Περιστέρι (0-1) χάρη σε γκολ του Κρίστιτσιτς – Θετικό ντεμπούτο ο Αραούχο.

Με Αραούχο βασικό στο αρχικό σχήμα της Ένωσης στο Περιστέρι και σε σχήμα 3-5-2 ξεκίνησε το παιχνίδι ο Μάσιμο Καρέρα και οι «κιτρινόμαυρο» πίεζαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα για ένα γρήγορο γκολ.

Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το στην Google

Google ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτό που θα αξίζει να σημειωθεί από το πρώτο μέρος του αγώνα είναι ότι τα σκληρά μαρκαρίσματα του Ατρομήτου δεν τιμωρήθηκαν από τον Σιδηρόπουλο που θα μπορούσε να δείξει την κόκκινη κάρτα στον Κιβρακίδη ο οποίος είχε σκληρό μαρκάρισμα και έπρεπε να δεχτεί την δεύτερη κίτρινη.

Όσον αφορά το ματς η ΑΕΚ είχει πολύ καλή στιγμή στο 6’ που κέρδισε κόρνερ μετά από κεφαλιά του Σβάρνα. Στο ίδιο λεπτό ο Λόπες εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κιβρακίδης έδιωξε πάνω στη γραμμή την μπάλα. Λίγο αργότερα και πάλι ο Λόπες έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Αραούχο πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 20ο λεπτό ο Λιβάγια έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα κόντραρε, και χτύπησε το δεξί δοκάρι του Μέγερι για να καταλήξει στη συνέχεια κόρνερ. Μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την Ένωση που σε εκείνο το σημείο είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ο δικέφαλος είχε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία στο ημίωρο όταν μετά από εξαιρετική συνεργασία των Αραούχο – Λιβάγια, η μπάλα κατέληξε στον Σιμάνσκι, αλλά το πλασέ του Πολωνού πέρασε δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του Μέγερι! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με πολλά νεύρα καθώς ο Σιδηρόπουλος είχε καταφέρει να εξοργίσει άπαντες στο Περιστέρι με τις αποφάσεις του ενώ οι της ΑΕΚ φώναζαν για τα πολύ σκληρά μαρκαρίσματα των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου.

ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΔΙΔΥΜΟ ΣΙΜΑΝΣΚΙ – ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση παρουσιάστηκε ακόμα πιο ουσιαστική αναζητώντας πιο έντονα το γκολ. Μάλιστα ο Καρέρα πέρασε εκτός παιχνιδιού τον Αραούχο ενώ στη θέση του πέρασε τον Βέρντε με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν κι άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Περιστεριώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 54’ όταν ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα απ’ τα αριστερά, ο Γιακουμάκης πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Μπάρκα.

Δέκα λέπτά αργότερα η ΑΕΚ ήταν αυτή που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ καθώς μετά από υπέροχη σέντρα του Σιμάνσκι, ο Κρίστισιτς με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Μέγερι για το 0-1. Αμέσως μετά η ΑΕΚ έχασε μοναδική στιγμή για να κλειδώσει τη νίκη με τον Μπακάκη. Ο δεξιός μπακ της ΑΕΚ προωθήθηκε, έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μέγερι μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 83’ καθώς ο Ατρόμητος πιέζει για την ισοφάριση, ο Στρούγγης χάνει μία την ευκαιρία, αλλά νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Στο 88’ ο Μάρκο Λιβάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφο σουτ που πριν καταλήξει βρήκε και τα δύο δοκάρια, αλλά ο επόπτης υπέδειξε τον Κροάτη σε θέση οφσάιντ και μετά από χρήση του VAR.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Κιβρακίδης, Στρούγγης, Γούτας, Κατράνης, Μπουζούλατζιτς (71’ Ουμπίδες), Ανδρούτσος (71’ Βέλλιος, Χαρίσης, Νταβιώτης (75’ Ντε Πο), Ενσικουλού, Γιακουμάκης.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι (85’ Σαμπανάτζοβιτς), Λιβάγια (91’ Αλμπάνης), Αραούχο (52’ Βέρντε).

ΚΑΡΤΕΣ

Κίτρινες: 7’ Τσιγκρίνσκι, 26’ Αραούχο, 27’ Κιβρακίδη, 31’ Κρίστιτσιτς, 43’ Λιβάγια, 43’ Γούτας, 45’ Κατράνης, 45’ Σιμόες, 59’ Λόπες, 69’ Σιμάνσκι, 79’ Οικονόμου

Advertisement