24.1
19:09

Καρέρα: «Ρεαλιστικός στόχος το Κύπελλο για την ΑΕΚ»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο προπονητής της Ένωσης μίλησε σε ιταλικό μέσο για τους πρώτους μήνες στη χώρα μας, την προσπάθεια να περάσει τη δική ποδοσφαιρική φιλοσοφία στην ΑΕΚ αλλά και τους στόχους που έχει με την ομάδα.

Στην «tuttojuve.com» μίλησε ο Μάσιμο Καρέρα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρώτο διάστημα που βρίσκεται στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Τόνισε πως ακόμα η ομάδα είναι υπό… κατασκευή αλλά οι παίκτες αποδίδουν καλά, δεδομένου και των συνεχόμενων παιχνιδιών που πρέπει να φέρνουν εις πέρας.

Αναφέρθηκε στον ρεαλιστικό στόχο του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ τόνισε πως στη χειρότερη περίπτωση, η ΑΕΚ θα παίξει στο Europa League την επόμενη χρονιά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Καρέρα:

«Οι πρώτοι μήνες στην Αθήνα πάνε καλά. Προσπαθώ να φέρω τη φιλοσοφία του παιχνιδιού σε μία ομάδα που ακόμα είναι υπό… κατασκευή. Εχουμε έναν σαφή στόχο: να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάτι. Τα αποτελέσματα είναι θετικά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι παίζουμε κάθε τρεις ημέρες. Είναι πάντα δύσκολο να βρούμε τη σωματική και την πνευματική ενέργεια όταν υπάρχει κούραση. Αλλά οι παίκτες μου κάνουν καλά πράγματα».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τη διαφορετική πραγματικότητα από το ιταλικό: «

Είναι ένα πρωτάθλημα με τις δυσκολίες του. Εύκολα δεν είναι πουθενά. Υπάρχουν ισχυρές ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, που είναι πρωτοπόρος και ο ΠΑΟΚ που ακολουθεί αμέσως μετά. Υπάρχει και ο Παναθηναϊκός. Στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχουν παιχνίδια που θεωρούνται από την αρχή ως δεδομένο ότι θα τα κερδίσεις. Υπάρχει μεγάλη ένταση στα παιχνίδια».

Για το περιβάλλον και τον κόσμο στην Ελλάδα:

«Οι οπαδοί είναι πολύ θερμοί. Ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια».

Για τους στόχους μέσα στη σεζόν;

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και στη χειρότερη να παίξουμε στο EuropaLeague. Ρεαλιστικός στόχος θα μπορούσε να είναι το Κύπελλο».

 

Advertisement