21.1
10:38

Παπακώστα: «Θα αναβαθμίσει τη ζωή των πολιτών η υπογειοποίηση»

AEK1924.gr team
Advertisement

Όλα όσα είπε η δημοτική σύμβουλος της Νέας Φιλαδέλφειας για τα κέρδη και τα οφέλη που θα έχει φέρει στην Νέα Φιλαδέλφεια το γήπεδο και η υπογειοποίηση.

Αναλυτικά όσα είπε η Ανθή Παπακώστα στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Φιλαδέλφειας:

«Θα σταθώ επιγραμματικά σε 2-3 πράγματα που θα θελα να αναφέρω και να συμπληρώσω σε σχέση με αυτά που είπε ο δήμαρχος. Τ’ ότι μου προκαλεί τεράστια απορία το γεγονός τ’ ότι συζητάμε αν θα συζητηθεί ένα θέμα που αφορά όλους, πραγματικά με εκπλήσσει. Για το έργο της υπογειοποίησης, πραγματικά θεωρώ ότι είναι ένα έργο ευλογία για τον δήμο. Πρώτη φορά που ένα αθλητικό σωματείο έχει πληρώσει όλες τις μελέτες, προκειμένου να κερδηθεί χρόνος να αναβαθμιστεί η ζωή των πολιτών. Ιστορικά και μόνο να σημειώσω ότι το έργο της υπογειοποίσης είχε μελετηθεί πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, χωρίς τότε να υπάρχει καν θέμα κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ.

Επίσης να θυμίσω το έργο της υπογειοποίησης το είχε απαιτήσει από το 2013 η Περιφέρεια για να εγκρίνει την κατασκευή του γηπέδου και η ΑΕΚ ξόδεψε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε μελέτες, προκειμένου να σχεδιάσει ένα γήπεδο που θα λειτουργήσει με την υπογειοποίηση. Για την ΑΕΚ θα ήταν πολύ πιο εύκολο να λειτουργήσει το γήπεδο, όπως παλιά, αλλά η ταλαιπωρία για την πόλη τις ημέρες των αγώνων θα ήταν αφόρητη. Το έργο δεν γίνεται για το γήπεδο, αλλά για την πόλη και στην συνέχεια για το γήπεδο. Σαφέστατα, όπως ανέφερε και ο δήμαρχος θα υπάρξει μια ταλαιπωρία για την πόλη, διάρκειας ενός έτους, αλλά πρόκειται για πρόσκαιρη ταλαιπωρία, το τονίζω, πρόσκαιρη ταλαιπωρία. Η οποία έχει γίνει σημαία, το έχω ακούσει τόσες φορές εδώ. Μπροστά σε ένα έργο που θα εξυπηρετήσει την πόλη για τα επόμενα 50 χρόνια. Θα ήθελα να σταθώ επιγραμματικά στα κέρδη της υπογειοποίησης για την πόλη. Θα απελευθερωθούν 10 επιπλέον στρέμματα για τους δημότες, θα αυξηθεί το πράσινο από το πάρκο που θα δημιουργηθεί στον χώρο που κάλυπτε η παλιά σκεπαστή.

Η υπογειοποίηση δίνει σε δημόσια χρήση περίπου 750 τ.μ. και θα παρέχεται μεγαλύτερη ασφάλεια στους πεζούς τις ημέρες των αγώνων με τον χώρο που θα καλυφθεί, πίσω εκεί στην σκεπαστή και επίσης θα περιοριστεί ο θόρυβος της κυκλοφορίας των οχημάτων σε αυτούς τους δρόμους. Όσον αφορά το θέμα της κατασκευής του γηπέδου και εδώ θα σταθώ επιγραμματικά. Αναμφισβήτητα το γήπεδο είναι ένα έργο ανάπτυξης για την πόλη και θεωρώ ότι είμαστε ο πιο τυχερός δήμος, που θα φιλοξενήσει ένα γήπεδο με τις καλύτερες προδιαγραφές που υπάρχουν στην Ευρώπη, η λειτουργία των μουσείων που θα προσελκύσει παιδιά, σχολεία και μαθητές τις καθημερινές, θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα στον δήμο μας, αφού θα λειτουργούν 7 μέρες την εβδομάδα. Θα υπάρξει σίγουρα τόνωση της αγοράς. Ποιος δεν το θέλει αυτό; Θα υπάρξει επίσης κάτι σημαντικό, μείωση της ανεργίας. Αφού υπάρχει δέσμευση να απασχοληθούν δημότες σε οτιδήποτε έχει σχέση με το γήπεδο.

Η πόλη θα διαφημιστεί στο εξωτερικό, αφού θα φιλοξενείτε το γήπεδο. Ή γι’ ακρίβεια το γήπεδο δεν θα φιλοξενείτε, το γήπεδο επιστρέφει στην Ν. Φιλαδέλφεια, το γήπεδο, ανήκει στην Ν. Φιλαδέλφεια και από προσωπική εμπειρία σε σχέση με ομάδες που έχω με ομάδες του εξωτερικού, παρουσιάζοντας τους εικόνες από το πως θα είναι μέσα η «Αγιά Σοφιά» μένουν έκπληκτοι, ακόμα και σύλλογοι του εξωτερικού. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση που κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν στην δημιουργία ενός τέτοιο κοσμήματος. Δεν θα μιλήσω από για τις αναμορφώσεις, γύρω από το γήπεδο, για τα συνωδά έργα που έτσι και αλλιώς σχετίζονται με το γήπεδο».

Advertisement