19.1
10:40

Καραγκούνη στο ΑΕΚ1924: «Καλύτερη ομάδα η ΑΕΚ, πρέπει να το αποδείξουμε»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Παρά το τελικό σκορ κόντρα στη Λαμία, η ΑΕΚ δεν υποτίμησε το ματς. Κάθε αγώνας πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο, σύμφωνα με την 26χρονη αθλήτρια της Ένωσης και ο στόχος της ανόδου είναι ξεκάθαρος και εφικτός. Η Πένυ Καραγκούνη αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924.

Αμέσως μετά την νικηφόρα αναμέτρηση, η διεθνής αθλήτρια της ΑΕΚ μίλησε για τον τρόπο που ήρθε η νίκη, τις αντιδράσεις της ομάδας στο άκουσμα της κλήρωσης του Κυπέλλου αλλά και για το… δημιουργικό άγχος των υψηλών απαιτήσεων.

Η Καραγκούνη αναφέρεται αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924, στην κλήρωση με τις Αμαζόνες στο Κύπελλο, ομάδα από την οποία η ΑΕΚ έχει υποστεί την μοναδική ήττα για φέτος αλλά και τον μεγάλο στόχο της επιστροφής στην Α1.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Καραγκούνη στο ΑΕΚ1924:

Για την αναμέτρηση με τη Λαμία και αν ήταν όσο εύκολη φάνηκε από το σκορ:

«Η αλήθεια είναι πως κανένα ματς δεν υπολογίζεται ως «εύκολο», από την στιγμή που είσαι η ΑΕΚ και κυνηγάς την άνοδο στην 1η κατηγορία. Ξέραμε ότι η  Λαμία είναι μία πολύ δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα, όμως εμείς αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες, είτε είναι ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα είτε χαμηλά.

Δεν έχουμε περιθώρια να χάσουμε κάποιο ματς και να μπούμε χαλαρά στην αναμέτρηση, αλλά αυτό δεν μας τρομάζει. Κάθε άλλο, καθώς μας δίνει περισσότερη ώθηση για περισσότερη δουλειά. Φυσικά ο στόχος είναι η μόνο πρώτη θέση και η απευθείας άνοδος στην Α1, όμως ο γενικότερος στόχος είναι η άνοδος.»

Για τις αντιδράσεις στο άκουσμα της κλήρωσης του Κυπέλλου:

«Εγώ δεν ήμουν στο πρώτο παιχνίδι, οπότε δεν ξέρω ακριβώς τον τρόπο παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας. Η νοοτροπία τόσο του προπονητή, όσο και ολόκληρης της ομάδας δεν είναι να κοιτάμε ξεχωριστά με ποια ομάδα παίζουμε, αλλά να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς με τον ίδιο τρόπο.

Είτε ο αντίπαλος λέγεται «Αμαζόνες», είτε «Παναθηναϊκός», είτε «Ολυμπιακός», είτε όπως αλλιώς λέγεται, εμείς «μπαίνουμε» το ίδιο. Ευκαιρία για την ΑΕΚ Να αποδείξει ότι η ήττα του πρώτου γύρου δεν έπρεπε να γίνει και νομίζω είναι στο χέρι ματς. Στην καλή της εμφάνιση, η ΑΕΚ δεν έχει να φοβηθεί καμία ομάδα ειδικά από αυτή την κατηγορία, στην οποία αγωνίζεται.»

Για το αν οι υψηλές απαιτήσεις δημιουργούν άγχος ή μεγαλύτερο κίνητρο:

«Από την στιγμή που αποφασίζεις να υπογράψεις σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ, αυτόματα γνωρίζεις πως οι στόχοι θα είναι πολύ υψηλοί. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κοπέλα στην ομάδα που να μην το γνωρίζει αυτό. Στόχος όλων μας είναι όταν τελειώσει η χρονιά, να  επιστρέψει η Ένωση εκεί που της αξίζει, δηλαδή στα μεγάλα σαλόνια της Α1.

Φυσικά υπάρχει ένα άγχος αλλά είναι δημιουργικό. Δεν μας εμποδίζει δηλαδή να αποδώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει. Είμαστε η καλύτερη ομάδα και πρέπει να το αποδείξουμε. Όταν έχεις μια σειρά δύσκολων παιχνιδιών, εντός και εκτός έδρας, φοβάσαι μην γίνει η «στραβή» . Ο τρόπος όμως που προετοιμαζόμαστε, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά πιστεύω πως δεν αφήνει περιθώρια να συμβεί κάτι τέτοιο.»

Advertisement