14.1
22:29

«Η καλύτερη επιλογή για σένα η ΑΕΚ, σε υπολογίζω ενόψει Euro!»

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας, Γέρζι Μπρζέζτεκ, επικοινώνησε σήμερα με τον Νταμιάν Σιμάνσκι θέλοντας να μάθει αν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στην ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντας την καλύτερη επιλογή για τον ίδιο, ενώ του τόνισε ότι τον υπολογίζει πολύ τον βαθμό ετοιμότητα τους ενόψει Euro.

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι έχει πολύ καλές σχέσιες με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Πολωνίας, Γέρζι Μπρζέζτεκ, κάτι που φάνηκε απ’ το τηλεφώνημα του δεύτερου σήμερα και κατά την διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων του ποδοσφαιριστή, θέλοντας να μάθει αν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

«Μακάρι να τελειώσει και να συνεχίσεις στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Είναι και για σένα η καλύτερη επιλογή αλλά και για μένα από αγωνιστικής πλευράς ενόψει Euro γιατί υπολογίζω πολύ στον δικό σου βαθμό ετοιμότητας», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του προπονητή της Εθνικής Πολωνίας, αφού πρώτα τον ρώτησε αν όλα πήγαν καλά, με τις ιατρικές εξετάσεις.

Βέβαια, υπάρχει εξήγηση για την συγκεκριμένη ανταπόκριση του Μπρζέζτεκ προς τον Σιμάνσκι κι’ αυτό γιατί οι δυο τους είχαν μια εξαιρετική συνεργασία στην Βίσλα Πλοκ, όσο ήταν και οι δυο στην ομάδα. Απ’ εκεί και έπειτα χάραξε ο καθένας την δική του πορεία μακριά απ’ την πολωνική ομάδα, με τον Μπρζέζτεκ να αναλαμβάνει την Εθνική ομάδα και ο Σιμάνσκι να καταλήγει στην Ρωσία, μέχρι που ξανά συναντήθηκαν για λογαριασμό της Εθνικής Πολωνίας.

Πλέον, ο Πολωνός προπονητής πιστεύσει πολύ στον Σιμάνσκι και θέλει να τον υπολογίζει κανονικά στην Εθνική ομάδα, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα παίζει και θα έχει αγωνιστικά λεπτά με την ομάδα του. Κάτι τέτοιο, δεν έγινε αντιμετωπίζοντας αρκετές δυσκολίες, ενώ είχε και την παραπομπή του απ’ την βασική ενδεκάδα, κάτι που προβλημάτισε τόσο τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή όσο και τον ομοσπονδιακό τεχνικό.

Η μεταγραφή του στην ΑΕΚ λοιπόν, έρχεται για να ανακουφίσει και να δώσει την ευκαιρία του Σιμάνσκι για μια νέα σελίδα, ώστε να επιστρέψει στην εθνική του ομάδα, κάτι που επιθυμεί στο έπακρο και ο Μπρζέζτεκ ενόψει και του Euro 2020.

Advertisement