Σε εξέλιξη βρίσκεται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας για το γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειοποίηση, με την Ανθή Παπακώστα να μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα αναφέροντας τα οφέλη, τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα για την πόλη.
Αυτή την ώρα στο Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας βρίσκεται σε εξέλιξη το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το γήπεδο και την υπογειοποίηση στην οδό Πατριάρχου Κωνσταντίνου.
Η Ανθή Παπακώστα αναφέρθηκε απ’ την πλευρά της και μίλησε για τα οφέλη, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου έργου, αναμένοντας πλέον αναμένεται η ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο και την παροχή σύμφωνης γνώμης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Υπογειοποίηση τμήματος της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου και τα συνοδά έργα στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας», βάσει της αριθ. 63/2019 απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
Η ομιλία της Ανθής Παπακώστα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το γήπεδο της ΑΕΚ και την υπογειοποίηση:
Γήπεδο – Υπογειοποίηση
Οφέλη για την πόλη Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
Ειδικά ως προς την Υπογειοποίηση:
– Πρόκειται για έργο ευλογία για τη Νέα Φιλαδέλφεια!
-Και είναι η πρώτη φορά που ένα αθλητικό σωματείο έχει πληρώσει όλες τις απαραίτητες μελέτες για ένα τόσο μεγάλο έργο
-Σαφέστατα θα υπάρξει μια ταλαιπωρία για την πόλη για δέκα με δώδεκα μήνες, αλλά πρόκειται για μικρή ταλαιπωρία μπροστά σε ένα έργο που θα εξυπηρετεί την πόλη για τα επόμενα πενήντα χρόνια
-Ιστορικά και μόνο να σημειώσω ότι το έργο της υπογειοποίησης είχε μελετηθεί για τη Νέα Φιλαδέλφεια και πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 χωρίς τότε καν να υπάρχει θέμα κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ.
Επίσης να θυμίσω ότι το έργο της υπογειοποίησης το είχε απαιτήσει η Περιφέρεια από το 2013 προκειμένου να εγκρίνει την κατασκευή του γηπέδου. Και η ΑΕΚ ξόδεψε πάνω από δύο εκατ. ευρώ σε μελέτες προκειμένου να σχεδιάσει ένα γήπεδο που θα λειτουργεί με την Υπογειοποίηση.
Για εμάς θα ήταν πολύ πιο εύκολο να λειτουργήσουμε το γήπεδο όπως παλιά αλλά η ταλαιπωρία για την πόλη τις μέρες των αγώνων θα ήταν αφόρητη. Το έργο της Υπογειοποίησης δεν γίνεται λοιπόν για το γήπεδο. Γίνεται για την πόλη και στη συνέχεια για το γήπεδο.
Τα κέρδη της Υπογειοποιησης για την πόλη:
1) Με την υπογειοποίηση θα απελευθερωθούν δέκα στρέμματα έξτρα χώρου για τους δημότες
2) Θα αυξηθεί το πράσινο με την πλατεία που θα δημιουργηθεί πίσω από το γήπεδο, στο χώρο που κάλυπτε η παλιά σκεπαστή
3) Η Υπογειοποίηση δίνει σε δημόσια χρήση περίπου 750 τετραγωνικά μέτρα σε δημόσια χρήση
4) Θα περιοριστεί ο θόρυβος της κυκλοφορίας των οχημάτων
5) Μεγαλύτερη ασφάλεια για τους πεζούς τις ημέρες των αγώνων
Ποια είναι τα μειονεκτήματα απ’ τη λειτουργία του γηπέδου;
Μόνο η επιβάρυνση της κυκλοφορίας το πολύ για είκοσι ημέρες το χρόνο (τις αγωνιστικές μέρες), που όμως μπορεί να ελαχιστοποιηθεί , αν δραστηριοποιήσουμε τους πολίτες και τους φιλάθλους να χρησιμοποιούν τους σταθμούς του ΗΣΑΠ στον Περισσό, Νέα Ιωνία , Άνω Πατήσια.
Τώρα , που φτάνουμε στο τελικό στάδιο κατασκευής του γηπέδου, θα πρέπει να αισθανόμαστε χαρούμενοι ,που στου δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνουμε όλοι μας, ένα τέτοιο έργο μόνο ανάπτυξη θα πρέπει να θεωρείται για την πόλη μας. Πιστεύω, ότι η πόλη μας και οι κάτοικοι μόνο να κερδίσουν έχουν από τη ύπαρξη του γηπέδου.
Άλλωστε , μπορούμε να πούμε ότι δικαιωματικά εκπληρώνεται, το όνειρο πολλών φίλων της ιστορικής μας ομάδας της ΑΕΚ, να βλέπουν την ομάδα τους στον τόπο που επέλεξαν οι προγονοί μας. Αυτό τους αξίζει πραγματικά .
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement