15.12
09:15

Θετικό πρώτο δείγμα, αλλά θέλει δουλειά!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα έστειλε ένα θετικό πρώτο δείγμα στο ματς με την Ξάνθη, καταφέρνοντας να πάρει το διπλό μέσα στα Πηγάδια, δείχνοντας πάθος και μαχητικότητα, αλλά κρατώντας και το “μηδέν” στα μετόπισθεν.

Μέσα σε μια εβδομάδα που δούλεψε ο Μάσιμο Καρέρα με τους νέους του ποδοσφαιριστές, ήταν σίγουρο ότι δεν μπορεί να δείξει τρομερά πράγματα, παρά μόνο να στήσει όσο πιο ορθολογικά γίνεται την ομάδα για το ματς με την Ξάνθη και να ζητήσει τα αναμενόμενα, θωρακίζοντας παράλληλα την άμυνα για να κρατηθεί το “μηδέν” πίσω.

Κάπως έτσι εμφανίστηκαν και οι Κιτρινόμαυροι στα Πηγάδια, καθώς δεν γινόταν μέσα σε λίγες μέρες να αλλάξουν τρομερά πράγματα, αλλά η παρουσία τους ήταν αποτελεσματική με την ΑΕΚ να παίρνει το πολυπόθητο διπλό και τους τρεις βαθμούς.

Ο Ιταλός τεχνικός το πρώτο πράγμα που ζήτησε ήταν να δει πάθος και μαχητικότητα απ’ την ομάδα του, με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης να το κάνουν πράξη και να τα δίνουν όλα για 90 λεπτά, μη χάνοντας καμία μονομαχία απ’ την αντίπαλη ομάδα.

Απ’ εκεί και έπειτα, ακόμα ένα θετικό στοιχείο που έδειξε η ομάδα στο ματς, ήταν η αμυντική λειτουργία, που κατάφερε να κρατήσει το “μηδέν” για ακόμα ένα ματς, που συγκεκριμένα την εφετινή σεζόν γίνεται σπάνια, δείχνοντας μια προβληματική εικόνα, που ο Καρέρα θέλει να βελτιώσει και στο χθεσινό ματς η Ένωση κατάφερε να σουλουπωθεί στα μετόπισθεν, καθώς δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα σε κανένα σημείο του ματς απ’ την  Ξανθιώτικη ομάδα.

Εν’ ολίγοις το πρώτο δείγμα απ’ την ΑΕΚ του Μάσιμο Καρέρα είναι θετικό, καθώς έγιναν κάποια πράγματα που ήθελε να δει ο προπονητής, αλλά σίγουρα θέλει αρκετή δουλειά για να αλλάξει εξ’ ολοκλήρου η εικόνα των Κιτρινόμαυρων, με τον Ιταλό τεχνικό να βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Advertisement