13.12
13:34

Πέρασαν από έγκριση της Περιφέρειας τα έργα της Αγιά Σοφιάς

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε τα έργα για την Αγιά Σοφιά, δείχνοντας για ακόμα μια φορά ότι όλα πλέον έχουν πάρει τον δρόμο τους και προχωράνε προς την υλοποίηση του γηπέδου της ΑΕΚ.

Μετά τις υπογραφές της Περιφέρειας Αττικής με την ανάδοχο εταιρία “Intrakat” για τις εργασίες της υπογειοποίησης του τμήματος του δρόμου στην οδό “Πατριάρχου Κωνσταντίνου” που έχει άμεση σχέση με το υπό ανέγερση γήπεδο της ΑΕΚ, η Περιφέρεια προχώρησε σε ακόμα ένα βήμα, καθώς εγκρίθηκε ομόφωνα το σχέδιο ενεργειών για την προκήρυξη διαγωνισμού για τα έργα που χρηματοδοτεί η δική της πλευρά για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Μια κίνηση που είναι εξίσου σημαντική για την Αγιά Σοφιά και συγκεκριμένα για να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ο διαγωνισμός, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και να ξεκινήσουν και τα έργα της Περιφέρειας Αττικής στο γήπεδο της Ένωσης.

Μάλιστα, η ομόφωνη έγκριση απ’ την Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής του σχεδίου Διακήρυξης της ανοικτής διαδικασίας μέσω Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ), της διενέργειας διαγωνισμού του Διαγωνισμού μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ, της δημοσίευσης της διακήρυξης στην Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε. και στο ΚΗΜΔΗΣ, του σχεδίου Περίληψης Διακήρυξης για δημοσίευση στον ελληνικό τύπο και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ» προϋπολογισμού 16.129.032,26 € (πλέον ΦΠΑ), δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια”.

Η Περιφέρεια δείχνει με την σειρά της, ότι τρέχει και η ίδια απ’ την πλευρά της όλες τις διαδικασίες που έχει εμπλοκή, ώστε να μην χαθεί άλλος χρόνος και το αργότερο τις πρώτες μέρες του Γενάρη, να δημοσιευτούν οι όροι του διαγωνισμού και να πάρουν στη συνέχεια όλα τον δρόμο τους, προς την υλοποίηση του έργου.

Απ’ την άλλη έχει γνωστοποιηθεί, ότι ταυτόχρονα με την έναρξη των εργασιών στην υπογειοποίηση, θα ξεκινήσουν οι εργασίες και για τα δυο μουσεία, αλλά κι’ άλλες εργασίες εντός του εργοτάξιου υπό ανέγερσης γηπέδου της ΑΕΚ.

Κάποιες απ’ αυτές είναι να δημιουργηθούν οι χώροι, του εστιατορίου, του καφέ, του κουρείου και του στιλβωτηρίου, τα οποία θα βρίσκονται στο κτήριο που έχει ανεγερθεί πίσω απ’ την παλιά Σκεπαστή (μαζί με το Μουσείο της ΑΕΚ και το μουσείο του Μικρασιατικού Ελληνισμού, το μουσείο της Προσφυγιάς).

Με λίγα λόγια θα ξεκινήσουν οι εργασίες στο συγκεκριμένο κομμάτι του εργοτάξιου, στο οποίο θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, καθώς στη συγκεκριμένη πλευρά θα βρίσκονται όλα τα παραπάνω και θα μπορεί ο κάθε επισκέπτης, να τα έχει όλα μαζί για την καλύτερη δική του εξυπηρέτηση.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ είναι αποφασισμένοι να μην χάσουν άλλο χρόνο και να τρέξουν αρκετές εργασίες παράλληλα για την πιο γρήγορη υλοποίηση του έργου, δείχνοντας πως όλα πλέον πηγαίνουν με πατημένο το γκάζι.

Advertisement