13.12
10:05

Κορδίστα στο ΑΕΚ1924: «Χαίρομαι που ανήκω στην ΑΕΚ!»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η χάλκινη πρωταθλήτρια Ελλάδος, Θεοπίστη Κορδίστα, δίνει την πρώτη της συνέντευξη μετά την ένταξή της στην ομάδα της ΑΕΚ και την κατάκτηση της 3ης θέσης και μιλά στο ΑΕΚ1924 για όσα έχει ζήσει μέχρι το μετάλλιο.

Σε ένα ατομικό κυρίως άθλημα, η αθλήτρια της Ένωσης αισθάνεται μεγάλη χαρά που εντάχθηκε πρόσφατα στο δυναμικό της κιτρινόμαυρης οικογένειας και μάλιστα ξεκίνησε με το… δεξί, φέρνοντας το πρώτο μετάλλιο.

Μιλώντας αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924, τονίζει πως πρέπει να είναι η σχέση αθλητή-προπονητή, την δύσκολη πορεία μέχρι την σημαντική διάκριση αλλά και τους συμπαίκτες της στην ΑΕΚ που χωρίς αυτούς «δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς τους συναθλητές μου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι αποκλειστικές δηλώσεις της Θεοπίστης Κορδίστα στο ΑΕΚ1924:

Για την αίσθηση του χάλκινου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα:

«Αισθάνομαι ικανοποιημένη, καθώς ευχαριστήθηκα το παιχνίδι μου και βγήκαν πράγματα που είχα δουλέψει με τον προπονητή μου κατά την προετοιμασία.

Ήταν ακόμα μία ωραία εμπειρία αυτό το πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε τη δουλειά για την κατάκτηση της κορυφής στους επόμενους αγώνες.»

Για την πορεία μέχρι το μετάλλιο:

«Η πορεία και η προετοιμασία για ένα πρωτάθλημα απαιτεί πολλή προπόνηση και συγκέντρωση. Ειδικά όταν αυτά πρέπει να προσαρμοστούν μέσα στην καθημερινότητα, όπου τρέχεις με δουλειά και υποχρεώσεις, θέλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια, σωματική και ψυχική.

Στο τέλος του κάθε αγώνα όμως, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανταμείβεσαι με τόσα συναισθήματα, που μπόρεσες να ζήσεις μέσα από αυτή την εμπειρία του ρινγκ κι έτσι καταλαβαίνεις ότι όλη αυτή η πορεία άξιζε πραγματικά και ήταν απολαυστική. Έτσι το έζησα κι εγώ ακόμα μια φορά.»

Για τη συνεργασία με τον προπονητή, Παναγιώτη Παπαδόπουλο:

«Η σχέση με τον προπονητή μου είναι άψογη, τον εμπιστεύομαι απόλυτα. Άλλωστε αυτός ευθύνεται για όσα έχω κάνει μέχρι τώρα. Ήταν ο πρώτος που πίστεψε και με έκανε να πιστέψω κι εγώ σε αυτή τη διάκριση. Έχουμε φτάσει σε σημείο να δουλεύουμε τόσο καλά μαζί και να συμμετέχουμε σε αγώνες.

Τέτοια σχέση θεωρώ πως πρέπει να έχει κάθε αθλητής πυγμαχίας με τον προπονητή του, γιατί ας μην ξεχνάμε πως κατά τη διάρκεια του αγώνα είσαι μόνος σου με τον αντίπαλο πάνω στο ρινγκ, ο προπονητής είναι στη γωνία και όταν σε καθοδηγεί εσύ πρέπει να ακούς. Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι όσο πιο δουλεμένη είναι η σχέση αθλητή-προπονητή, τόσο καλύτερη συνεργασία θα υπάρξει.»

Για τους επόμενους στόχους:

«Ο στόχος μας είναι όσο το δυνατόν περισσότερες συμμετοχές σε αγώνες που θα διεξαχθούν, για συλλογή εμπειριών και διακρίσεων, οπότε συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά.»

Για την συμμετοχή της στην ομάδα της ΑΕΚ σε ένα… ατομικό άθλημα:

«Για να πω την αλήθεια, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς τους συναθλητές μου! Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σε κάθε προετοιμασία για αγώνες. Είναι ωραίο που μπορώ να προπονηθώ με κάθε αθλητή, ανεξαρτήτως κιλών, ηλικίας, εμπειρίας, καθώς με τον καθένα μπορώ να δουλέψω διαφορετικά πράγματα.

Όλα αυτά φυσικά μέσα σε ένα υγιές κλίμα, γιατί πάνω απ’ όλα πρέπει να περνάμε και να νιώθουμε καλά στην προπόνηση. Νιώθω τυχερή λοιπόν που έχω μια τέτοια ομάδα και χαίρομαι που έχω μπει στο δυναμικό της ιστορικής ΑΕΚ, καθώς βλέπω την υποστήριξη που υπάρχει από τους παράγοντές της μέχρι τον απλό κόσμο που αγαπάει την ομάδα. Τους ευχαριστούμε όλους!»

 

Advertisement