09.12
21:15

Γιαννόπουλος: «Έτοιμοι να κάνουμε το παιχνίδι μας!»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Έλληνας άσος της Βασίλισσας τόνισε πως παρά την δεδομένη κόπωση, η ομάδα είναι έτοιμη να επιβάλλει το παιχνίδι της έναντι της Ορτέζ στην έδρα της.

Για τον αγώνα στο Πο και την Ορτέζ μίλησε ο Χάρης Γιαννόπουλος, τονίζοντας μέσα σε όλα πως μόνο εύκολη αποστολή δεν έχουν να φέρουν εις πέρας αύριο (10/12).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι από αυτό του πρώτου γύρου. Η Ορτέζ έχει παρουσιαστεί βελτιωμένη σε σχέση με τον μεταξύ μας αγώνα στο ΟΑΚΑ, επομένως περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Ελπίζω να εξελιχθεί το ίδιο καλά για μας όπως στον πρώτο γύρο, αλλά να πω την αλήθεια δεν το πολυπιστεύω. Η Ορτέζ έχει βελτιωθεί.

Ακόμα δεν έχουμε προλάβει να πούμε για την Ορτέζ πολλά πράγματα λόγω των συνεχόμενων παιχνιδιών που είχαμε ως τώρα. Κι είχαμε συγκεντρωθεί πάρα πολύ στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που ήταν πολύ σημαντικός για μας επειδή είχαμε μείνει πίσω στο πρωτάθλημα.

Πάντως η προσέγγισή μας δεν θα αλλάξει σε σχέση με αυτή που είχαμε στα συνεχόμενα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα. Θα ξεκινήσουμε από την άμυνα, θα προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ, όπως έχουμε κάνει με τις ομάδες που έχουμε παίξει τελευταία. Η Ορτέζ παίζει μια πολύ συγκεκριμένη άμυνα στα πικ εν ρολ, που θα κοιτάξουμε να τη χτυπήσουμε για να βρούμε ελεύθερα σουτ στην περιφέρεια.

Το δυσκολότερο είναι τα συνεχόμενα παιχνίδια, τα ταξίδια και το ψυχολογικό βάρος που δημιουργεί η κόπωση αυτού του δεκαημέρου. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που αντιμετωπίζεις. Είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξεις. Πώς θα ξεπεράσεις αυτό το ψυχολογικό τείχος που ορθώνει η κούραση μπροστά σου. Είναι, όμως, απολύτως διαχειρίσιμο όλο αυτό και τελικά θα κατέβουμε έτοιμοι για να κάνουμε το παιχνίδι μας και αυτή τη φορά”.

Όσο για τη σημασία του αγώνα της Τετάρτης: “Είναι κρίσιμο αυτό το παιχνίδι, γιατί θέλουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο, ώστε να έχουμε πλεονέκτημα μετά στα playoffs. Με νίκη θα εδραιωθούμε στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και θα έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να πετύχουμε το στόχο μας».

 

Advertisement