04.12
11:00

«Βλέπει» ξανά κορυφή η ΑΕΚ

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή του Ομίλου της, έχει απόψε η Βασίλισσα (04/12, 19:30, ΑΕΚ1924, EΡΤ3) κόντρα στην Άνβιλ Βλόκλαβεκ στην Πολωνία. Μοναδική απουσία ο Β. Γιάνκοβιτς.

Μετά από μία εβδομάδα δίχως αγωνιστική δράση, το Basketball Champions League επιστρέφει και βρίσκει την ΑΕΚ στην Πολωνία και συγκεκριμένα στο «HalaMistrzów».

Εκεί οι Κιτρινόμαυροι θα παλέψουν για την επιστροφή στην κορυφή του Ομίλου τους, στην 7η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της συγκεκριμένης φάσης.

Με ρεκόρ 4-2 και έναν βαθμό παραπάνω από τον σημερινό αντίπαλο, η νίκη είναι μονόδρομος για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου. Σύμμαχος προς αυτή, το – σχεδόν – λευκό απουσιολόγιο του Έλληνα τεχνικού, με την ΑΕΚ να ταξιδεύει πλήρης στην Πολωνία.

Κανονικά εντός αποστολής βρίσκεται ο Μάριο Τσάλμερς, ενώ αντίθετα εκτός συνεχίζει να βρίσκεται ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς ο οποίος ταλαιπωρείται από κάταγμα στο χέρι του. Σε παρόμοια κατάσταση και η Άνβιλ, με τον Ιγκόρ Μίλιτσιτς, να έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους.

Μία έξοδος που κρύβει κινδύνους για την Βασίλισσα, αν δεν παρουσιαστεί στο 100% των δυνατοτήτων της. Διαιτητές στο αποψινό ματς θα είναι οι Μάριους Τσιουλίν (Ρουμανία), Άντρις Αουνκρότζερς (Λετονία) και Βίλιους Ματσιουλάιτις (Λιθουανία).

Advertisement