03.12
10:31

«Καίγεται» για στόπερ

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Άμεση η ανάγκη της ΑΕΚ να ενισχύσει την αμυντική της γραμμή με έναν αριστεροπόδαρο παίκτη, με τον Ίλια Ίβιτς να έχει ήδη κάποιες επαφές. «Παράθυρο» και για δεύτερο στόπερ

Μπορεί ποιοτικά και με όρους αγωνιστικών χαρακτηριστικών να χρειάζεται άμεσα παίκτες και σε άλλες θέσεις του γηπέδου, όμως η άμυνα της ΑΕΚ έχει (και) αριθμητικό μειονέκτημα.

Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Οικονόμου και Σβάρνας δεν έχουν δείξει την εικόνα που περίμενε ο Σέρβος Τεχνικός Διευθυντής της Ένωσης, με τις τελευταίες εξελίξεις να επισπεύδουν τις κινήσεις για ενίσχυση.

Ο Ουκρανός στόπερ – ο οποίος μπορεί να θεωρηθεί ως η μόνη επιλογή που έχει μία σταθερή αγωνιστική απόδοση – αντιμετώπισε τελευταία κάποια προβλήματα τραυματισμών. Από την άλλη, ο Βράνιες υπέπεσε πάλι σε… απερισκεψία, ενώ οι Οικονόμου και Σβάρνας δεν φαίνονται να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά.

Αμέσως μετά, λοιπόν, την έλευση του αντικαταστάτη του πάγκου, ο Ίβιτς έχει σε υψηλή θέση προτεραιότητας την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου στόπερ, με ικανότητα στο man-to-man και καλή τεχνική κατάρτιση.

Στοιχεία που είναι δύσκολο να βρεθούν στον απόλυτο βαθμό σε έναν παίκτη, με βάση τα οικονομικά δεδομένα που κινείται η Ένωση. Ωστόσο φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις παικτών που απασχολούν και έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις στην πλευρά τους.

Έτσι λοιπόν, η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αναμένεται να είναι η δεύτερη άμεση προτεραιότητα της ΑΕΚ, μετά από αυτή του προπονητή. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η κίνηση να γίνει… διπλή, εάν βρεθεί η κατάλληλη περίπτωση σε αγωνιστικά και «οικονομικά» χαρακτηριστικά.

Advertisement