19.11
10:33

Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τις εμφανίσεις των «τριών» της Εθνικής!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Σε ακόμα ένα ματς της Εθνικής ομάδας οι Μιχάλης Μπακάκης, Κώστας Γαλανόπουλος και Πέτρος Μάνταλος, ήταν μέσα στους κορυφαίους διακριθέντες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, δείχνοντας για ακόμα μια φορά τι έχει η ΑΕΚ στα χέρια της και δεν το εκμεταλλεύεται.

Η Εθνική ομάδα επέστρεψε στις επιτυχίες το τελευταίο διάστημα, με ωραίο ποδόσφαιρο και αφήνοντας ικανοποιημένους τους Έλληνες φιλάθλους, για την εικόνα που βγάζουν, πετώντας από πάνω τους την αρρωστημένη κατάσταση που υπήρχε πριν από κάποιους μήνες.

Μέσα σ’ αυτήν την αλλαγή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, πρωτεργάτες είναι τρεις Κιτρινόμαυροι (Μπακάκης, Γαλανόπουλος και Μάνταλος), αλλά και ένας πρώην κιτρινόμαυρος (Μπακασέτας), που σε κάθε ματς βρίσκονται μέσα στους κορυφαίους της Εθνικής.

Έτσι λοιπόν και στο χθεσινό αγώνα με την Φιλανδία, ο οποίος ήταν απ’ τους πιο δύσκολους των τελευταίων αναμετρήσεων, οι συγκεκριμένοι τρεις της ΑΕΚ, ήταν και πάλι στους διακριθέντες, παίζοντας μάλιστα και καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του αγώνα, καθώς τα δυο γκολ της ομάδας, τα πέτυχε ο Πέτρος Μάνταλος και ο Κώστας Γαλανόπουλος, τα οποία έφεραν την ανατροπή του σκορ.

Όμως, το ερώτημα πλέον δημιουργείται στο Κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, γιατί οι ίδιοι δεν μπορούν να βγάλουν αυτήν την εικόνα απ’ τους ποδοσφαιριστές τους, δείχνοντας για ακόμα μια φορά, ότι πρέπει να βρεθεί κάποιος που να μπορέσει να βρει τον ρόλο και την θέση τους, μέσα στο γήπεδο και στην ουσία να τους… ξεκλειδώσουν ποδοσφαιρικά.

Ειδικότερα ο Κώστας Γαλανόπουλος, στις τελευταίες αναμετρήσεις της Εθνικής που έχει κληθεί να αγωνιστεί έχει δείξει το πολύ καλό του πρόσωπο, που θα μπορούσε να πει κανείς ότι τέτοιες ολοκληρωμένες εμφανίσεις δεν έχει ποτέ καταφέρει να κάνει με την ΑΕΚ και σ’ αυτό σίγουρα υπάρχει εξήγηση.

Ο Τζον Φαν Σιπ βρήκε τον ρόλο και την θέση του νεαρού χαφ, με αποτέλεσμα να μπορεί να αντεπεξέλθει όλο και καλύτερα στα ματς της Εθνικής. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει στην ΑΕΚ, τα τελευταία χρόνια, ψάχνοντας στην ουσία τι θέση και τι ρόλο πρέπει να έχει ο “Γαλανό” με τα κιτρινόμαυρα.

Κάτι παρόμοιο να θυμίσουμε είχε συμβεί και με τον Τάσο Μπακασέτα, δείχνοντας πλέον ο διεθνής Έλληνας είτε με την φανέλα της Αλάνιασπορ, είτε με την φανέλα της Εθνικής ομάδας, τι πραγματικά αξίζει και τι είχε η ΑΕΚ στα χέρια της και δεν το εκμεταλλεύτηκε, αφήνοντας στην ουσία να φύγει… τζάμπα, -για να φέρει τον Ζεράλδες (!)- καταλαβαίνοντας τώρα το μεγάλο σφάλμα της.

Ο Κώστας Γαλανόπουλος στην Εθνική αγωνίζεται ως 8αρι, ως box to box, τρέχοντας σε όλο το γήπεδο, πατώντας περιοχή και βοηθώντας την ομάδα στην επιθετική της ανάπτυξη, δείχνοντας πόσο πολύ ταιριάζει ο συγκεκριμένος ρόλος στον ίδιο, τον οποίο στην ΑΕΚ τον είχε μόνο με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της.

Απ’ εκεί και έπειτα η ΑΕΚ έχει ανάγκη και τις ανάλογες εμφανίσεις των Πέτρο Μάνταλο και Μιχάλη Μπακάκη, οι οποίοι σίγουρα έχουν πραγματοποιήσει και φέτος κάποιες καλές εμφανίσεις σε ματς της Ένωσης, αλλά με την φανέλα της Εθνικής, εκτός απ’ την καλή τους απόδοση, δείχνουν και ένα διαφορετικό πρόσωπο, βγάζοντας μια ηρεμία στο παιχνίδι τους.

Οι συγκεκριμένοι τρεις, όπως έχει γίνει γνωστό απ’ τα διάφορα κιτρινόμαυρα ρεπορτάζ, βρίσκονται στην βιτρίνα της ΑΕΚ, που μόνο σε σκέψεις μπορούν να βάλουν, όποιον τους έχει δει αγωνιζόμενους με την φανέλα της Εθνικής, για το αν θα πράξει σωστά η Ένωση, παρότι το παρελθόν στην περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα, δεν το επαληθεύει.

Advertisement