09.11
09:00

Καραγκούνη στο ΑΕΚ1924: «Είμαι πανέτοιμη για την ΑΕΚ!»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης, ακούει στο όνομα Πένυ Καραγκούνη και μίλησε αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924 για την επιστροφής της στη σάλα, το… κιτρινόμαυρο παρελθόν, τον στόχο της ανόδου αλλά και για πολλά άλλα, δηλώνοντας στο τέλος έτοιμη να αγωνισθεί όπου χρειάζεται για την ΑΕΚ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το όνομα της Ελληνίδας διεθνής αθλήτριας απασχολεί την κιτρινόμαυρη καθημερινότητα. Πλέον όμως η ιστορία έμελλε να έχει… happy end.

Η Πένυ Καραγκούν, αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924, μιλά για τις προτάσεις από ομάδες της Α1, την επιλογή της ΑΕΚ, τις κιτρινόμαυρες που την συμβούλεψαν και το μέλλον της στην ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Πένυ Καραγκούνη στο ΑΕΚ1924:

Γιατί επέλεξες την ΑΕΚ της Pre League, έχοντας προτάσεις από ομάδες της Α1 κατηγορίας:

«Η αλήθεια είναι ότι είχα προτάσεις από ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Με την ΑΕΚ υπάρχει επαφή τα τελευταία δυο χρόνια, έχοντας δεχθεί πρόταση για να φορέσω τα κιτρινόμαυρα και να υπάρξει συνεργασία. Δεν ευδοκίμησε όμως επειδή ήμουν αθλήτρια του beach volley.

Ο πρώτος λόγος είναι ότι γνωρίζω τους ανθρώπους της ΑΕΚ και η προσέγγισή τους ήταν πολύ σωστή και πολύ ωραία. Επίσης λείπω 6 χρόνια από το volley σάλας και θα ήθελα να επιστρέψω για να δω πως θα ανταποκριθώ, οπότε πιστεύω ότι η Ένωση είναι η κατάλληλη ομάδα για εμένα».

Αυτή η πρόταση που ανέφερες, πότε έγινε;

«Το 2017 είχα βρεθεί πολύ κοντά στο να υπογράψω στην ΑΕΚ και μάλιστα το καλοκαίρι που μας πέρασε υπήρξαν ξανά κάποιες επαφές με την ομάδα για να έρθουμε σε συμφωνία όσο παίζω beach volley. Τελικά όμως δεν τα καταφέραμε.»

Η αλλαγή του… τερέν χρειάζεται και κάποια προσαρμογή. Θα σου είναι δύσκολη;

«Δεν νομίζω ότι θα είναι κάτι δύσκολο. Πρέπει να συνηθίσω τις κινήσεις στη σάλα, γιατί είναι λίγο διαφορετικές από αυτές της άμμου. Ωστόσο πιστεύω ότι το beach volley είναι πιο δύσκολο και έτσι δεν νομίζω πως θα έχω κάποιο θέμα προσαρμογής.»

Υπήρξαν παίκτριες που βρίσκονται στην ΑΕΚ τώρα και «ενόχλησες» για να σου μεταφέρουν το κλίμα των αποδυτηρίων;

«Εγώ ήμουν συμπαίκτρια στον Ηρακλή Κηφισιάς με την Νομικού και την Κουντουρά. Με αυτές τις κοπέλες μίλησα και ζήτησα την άποψή τους και την γνώμη τους.

 Ήξερα ότι δεν θα έμεναν μόνο στο… τυπικό, αλλά θα με συμβούλευαν και ως φίλες για το τί πραγματικά είναι καλύτερο για εμένα. Εννοείται μου μετέφεραν τα καλύτερα για το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και έτσι δεν έμενε κάτι άλλο να σκεφτώ».

Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ μπορεί να πετύχει την άνοδο; Τι εικόνα έχεις από την ομάδα;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν θεωρώ ότι ένα αποτέλεσμα (δηλ. η ήττα από τις Αμαζόνες) κρίνει το τί είναι μία ομάδα. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να έχει μία κακή εμφάνιση, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται.Πιστεύω ότι το ρόστερ που διαθέτει η ΑΕΚ είναι το καλύτερο της Pre League αλλά και από πολλές ομάδες της Α1.

Έχει παίκτριες με τεράστια εμπειρία, παίκτριες που έχουν αγωνισθεί στο εξωτερικό και έχουν πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Οπότε θεωρώ ότι δεν υστερούμε σε τίποτα, ακόμα κι από ομάδες της πρώτης κατηγορίας και φυσικά η άνοδος είναι ένας πάρα πολύ εφικτός στόχος.»

Τι θα σε κρατούσε στην ΑΕΚ, μετά το τέλος του καλοκαιριού;

«Όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά, όπως συμβαίνει και την δεδομένη στιγμή. Εγώ οφείλω να περιμένω την συμπαίκτριά μου, Βίκυ Αρβανίτη, να επιστρέψει από τον τραυματισμό της. Να δούμε τι θα αποφασίσει με το αν θα επιστρέψει στη δράση ή θα σταματήσει. Έχουμε κάνει μία τρομερή προσπάθεια μαζί, θα σεβαστώ την δική της προσπάθεια για να ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό και εγώ θα την περιμένω να επανέλθει.

Οπότε αναμένω πρώτα την απόφαση της Βίκυ, θα έχω φυσικά κάποιες ακόμα συζητήσεις με την ομοσπονδία, διότι ακόμα είμαι αθλήτρια beach volley, κατά κανόνα και μετά θα αποφασίσω. Σίγουρα όμως θα μιλήσω και με τους ανθρώπους της ΑΕΚ για να δω τι σκέφτονται και οι ίδιοι για του χρόνου.»

Που μπορείς, κατά τη γνώμη σου, να προσφέρεις περισσότερο μέσα στο γήπεδο, λίμπερο ή ακραία;

«Η αλήθεια είναι πως έχω παίξει και στις δυο θέσεις. Ήμουν πάρα πολλά χρόνια λίμπερο λόγω ύψους, να είμαι ειλικρινής όμως αυτό είναι κάτι που θα το κρίνει ο προπονητής. Εγώ είμαι διαθέσιμη και για τις δυο θέσεις για να προσφέρω στην ομάδα.

Η θέση μου είναι ακραία, να βγάζω επιθέσεις, όμως βρίσκομαι στην υπηρεσία της ομάδας. Όπου με χρειαστεί η ΑΕΚ εκεί θα αγωνίζομαι.»

 

Advertisement