16.10
18:41

Ο λόγος που δεν θα γίνει το ΑΕΚ – Βόλος στο ΟΑΚΑ

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η Ένωση δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ για το ματς με τον Βόλο, παρότι η Εθνική αγωνίστηκε εκεί κανονικά απέναντι στην Βοσνία λόγω… UEFA. Ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει εκεί το ΑΕΚ – Βόλος.

Μετά τον αγώνα της Εθνικής με την Βοσνία που διεξάχθηκε στο ΟΑΚΑ, σε έναν πολύ καλό και βελτιωμένο αγωνιστικό χώρο, απ’ την προηγούμενη εικόνα που είχε στα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αρκετοί φίλοι της Ένωσης αναρωτήθηκαν “γιατί δεν παίζει η ομάδα εκεί με τον Βόλο, αφού αγωνίστηκε η Εθνική Ελλάδος και φάνηκε έτοιμο;”. Γιατί στην ουσία δεν είναι έτοιμο…

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα συντήρησης του χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ αναφέρει ότι πρέπει να γίνει επισπορά, λίπανση, αερισμό και όλα τα σχετικά προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση του και να μην εμφανιστεί ξανά στην ίδια κατάσταση. Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζεται ένα διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων.

Όμως, λόγω ότι η Εθνική έπρεπε να παίξει πάση θυσία στο ΟΑΚΑ λόγω UEFA και επειδή είχε δηλωθεί το στάδιο ως έδρα της και εν μπορούσε να αλλάξει, αναγκαστικά υπήρξε μια εξαίρεση στο πρόγραμμα για δυο ημέρες.

Από σήμερα όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης του χλοοτάπητα μετά την πρόωρη επιβάρυνση του ματς της Εθνικής που έγινε χθες και η οποία θέλει αρκετές μέρες αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, καθώς ήταν μέρος της συμφωνίας της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού για το ΟΑΚΑ.

Advertisement