16.10
19:09

Η περιοδεία του Ηλία Κυριακίδη στις συνεργαζόμενες ακαδημίες

AEK1924.gr team
Advertisement

Μπαράζ επισκέψεων και επαφών από τον Διευθυντή Ανάπτυξης Δικτύου.

Ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες η περιοδεία του Ηλία Κυριακίδη στις συνεργαζόμενες ακαδημίες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ο Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου της ΑΕΚ επισκέφτηκε κατά σειρά τις ακαδημίες σε Φθιώτιδα, Τρίκαλα και Αχαΐα ενώ ακολούθησε και το ταξίδι του στους νομούς Ιωαννίνων και Έβρου.

Για την ακρίβεια επισκέφτηκε αρχικά τις εγκαταστάσεις των εξής συλλόγων: Ακαδημία Μώλου, Αστέρας Λαμίας, ΑΕΚ Σαραγίων Τρικάλων και FC ATLAS Πατρών. Και μετά από ένα σύντομο πέρασμά του από την Αθήνα, ακολούθησαν οι επισκέψεις του στα σωματεία ΑΟ Ανατολής Ιωαννίνων και Εβρος Σουφλίου. Μαζί του σε Γιάννενα και Σουφλί ήταν και ο προπονητής της ομάδας Κ11 της ΑΕΚ Στέλιος Ορφανίδης.

Αποστολή του κ. Κυριακίδη ήταν να παρουσιάσει στα στελέχη των ακαδημιών αλλά και στους γονείς των παιδιών τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του Δικτύου. Σκοπός ήταν να αναλυθεί σε κάθε γονιό αλλά και σε κάθε τεχνικό διευθυντή ή στέλεχος Ακαδημίας τι ακριβώς προσφέρει η συνεργασία με την ΑΕΚ και τι έχει να κερδίσει από αυτήν κάθε συνεργαζόμενος σύλλογος.

Επίσης έγινε καταγραφή και αξιολόγηση ικανοτήτων όλων των παιδιών των παραπάνω ακαδημιών μέσω προπονητικών μονάδων αλλά και μέσω φιλικών αγώνων. Η αξιολόγηση γινόταν βεβαίως ανά ηλικιακό επίπεδο και ήδη ο Ηλίας Κυριακίδης έχει μία σαφή εικόνα για τις εγκαταστάσεις, για το προσωπικό και για τον τρόπο λειτουργίας, αλλά και τις ποδοσφαιρικές ικανότητες των παιδιών κάθε ομάδας.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Διευθυντής Ανάπτυξης Δικτύου της ΑΕΚ μπαίνει στη διαδικασία της περιοδείας ανά την επικράτεια μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το περασμένο καλοκαίρι. Έχουν γίνει ήδη δύο σεμινάρια στα Σπάτα τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο και τα στελέχη των ακαδημιών εχουν μπει εδώ και καιρό στο πνεύμα της συνεργασίας με τη νέα διεύθυνση.

Οι περιοδείες όμως συνεχίζονται. Μέσα στις επόμενες ημέρες ο Ηλίας Κυριακίδης ξεκινά το τρίτο οδοιπορικό του μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα αφού πλέον παίρνουν σειρά οι συνεργαζόμενες ακαδημίες στην Κρήτη (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σούδας στα Χανιά, ΑΕ Κατσαμπά στο Ηράκλειο, ΑΕ Ατσιπολούλου-Πρινέ στο Ρέθυμνο) στη Ρόδο (Φοίβος Κρεμαστής) στην Κω (ΑΕ Κως) και στην Κάρπαθο (ΑΠΣ Ιαπετός).

Στις 19 Νοεμβρίου θα κλείσει και ο τρίτος κύκλος των επισκέψεων και έτσι η διεύθυνση του δικτύου της ΑΕΚ θα έχει δήλωση παρουσία σε όλες τις σχολές της περιφέρειας και βεβαίως και στις τέσσερις του Νομού Αττικής (Ερμής Ανω Λιοσίων, Φοίβος/Αίολος Γλυφάδας, ΑΟ Υμηττού-Χαραυγής, Αετός Πικερμίου) όπου, όπως είναι λογικό, η δυνατότητα άμεσης επαφής είναι πιο εύκολη και πιο συχνή.

Εννοείται ότι όλο τον υπόλοιπο καιρό η επικοινωνία του Ηλία Κυριακίδη με τις ακαδημίες ανά την Ελλάδα είναι καθημερινή και συστηματική, με ενημέρωση, καθοδήγηση και οδηγίες προς τα στελέχη τους. Παράλληλα, ο διοικητικός υπεύθυνος κ. Κωνσταντίνος Παπαποστόλου είναι σε επικοινωνία με τους συλλόγους για τα οργανωτικά θέματα.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται το δεύτερο σεμινάριο της σεζόν στα Σπάτα, ενώ στο διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η δεύτερη μεγάλη περιοδεία του ίδιου και προπονητών της Ακαδημίας της ΑΕΚ στις πόλεις που προαναφέραμε. Οι επισκέψεις της σεζόν θα ολοκληρωθούν κοντά στο καλοκαίρι οπότε θα γίνει και το τελευταίο σεμινάριο στα Σπάτα για τη σεζόν 2019-2020.

Advertisement