15.10
09:57

«Σκανάρει» την ελληνική αγορά

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Ίλια Ίβιτς μπορεί να έχει εξαιρετικές διασυνδέσεις με… μανατζερικά κανάλια και γραφεία του εξωτερικού, όμως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από το μικροσκόπιο της ΑΕΚ.

Δεδομένη η αλλαγή σελίδας στο τμήμα σκάουτινγκ της Ένωσης αλλά και γενικότερα στον τρόπο που πραγματοποιείται ο αγωνιστικός σχεδιασμός, μετά την έλευση του Ίλια Ίβτις.

Ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει και κατά το παρελθόν πως μόνο τυχαίος δεν είναι στον ρόλος που έχει αναλάβει στην ΑΕΚ, παίρνοντας τα «κλειδιά» από τον Μελισσανίδη, έχοντας πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις.

Οι διασυνδέσεις του με ανθρώπους του εξωτερικού και των «μεγάλων» μανατζερικών καναλιών, θα βοηθήσει σίγουρα την Ένωση να βρει τους παίκτες-στόχους της αλλά και να έχει ίσως καλύτερη αποτελεσματικότητα σε δύσκολες περιπτώσεις από ότι συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Αυτά όμως, δεν σημαίνουν πως ο Σέρβος Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντιθέτως, έχει δημιουργήσει μία λίστα με περιπτώσεις παικτών από την εγχώρια αγορά, διατηρώντας κάποιες επιλογές «Λύμπε», που θα μπορούσαν να απασχολήσουν σοβαρά την ΑΕΚ.

Είτε τα ονόματα αφορούν Έλληνες είτε ξένους ποδοσφαιριστές, η εν λόγω λίστα ανανεώνεται συνεχώς με προσθαφαιρέσεις. Ακόμα βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου και ήδη αρκετά ονόματα παικτών της εγχώριας αγοράς, έχουν «παίξει» στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ.

Στόχος των ανθρώπων της ΑΕΚ και κυρίως του… κλειδοκράτορα του αγωνιστικού σχεδιασμού της ομάδας, είναι να εντοπιστούν οι περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν να σταθούν επάξια στις κιτρινόμαυρες απαιτήσεις και θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ομάδα.

Μόνο τότε θα πραγματοποιηθεί η κίνηση-ματ, που θα μπορούσε να «ντύσει» τον ποδοσφαιριστή στα χρώματα της Ένωσης. Τέτοιου είδους στόχοι υπάρχουν στην λίστα του Ίβιτς και μένει να δούμε ποιοι από αυτούς θα προχωρήσουν και ποιοι θα παραμείνουν στα… συρτάρια των Σπάτων.

Advertisement