10.10
22:49

Ζιάβας: «Καλύτεροι από πέρυσι»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο προπονητής της ομάδας ποδοσφαίρου σάλας της ΑΕΚ και της Εθνικής, Γιάννης Ζιάβας σε συνέντευξη του υποστήριξε ότι η Ένωση είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι.

Ο Γιάννης Ζιάβας παραχώρησε συνέντευξη στο σάιτ της ΠΕΠΣΣ και μίλησε τόσο για την πορεία της ΑΕΚ, που αυτοσκοπός της είναι να πρωταγωνιστεί, όσο και για το πλάνο του με την Εθνική ομάδα.

Μάλιστα, ο προπονητής της Ένωσης στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα άρχισε νωρίτερα προετοιμασία, λόγω Champions League, ενώ ακόμη δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη πολυφωνία στη δημιουργία των φάσεων, κάτι που βοηθά την ΑΕΚ να κατακτά τις νίκες.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει με το απόλυτο και προελαύνει στο πρωτάθλημα. Είναι ένα σκαλί πάνω τους άλλους αντιπάλους ή παίζει ρόλο το γεγονός ότι ξεκίνησε νωρίτερα την προετοιμασία της λόγω του Champions League;

“Καταρχάς, όλοι μας μέσα στην ομάδα έχουμε την βεβαιότητα ότι είμαστε ένα σκαλί πάνω από το επιπεδο που ήμασταν στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος και αυτό είναι  κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικό και βέβαια το τελικό ζητούμενο στην εξελικτική πορεία μιας ομάδας. Όσον αφορά το επίπεδο μας σε σχέση με τους αντιπάλους μας νομίζω πως δεν είμαι ο κατάλληλος για να το προσδιορίσει με αντικειμενικότητα και μάλιστα σε ένα τόσο πρόωρο χρονικό σημείο της σεζόν.

Σαφώς και η συμμετοχή μας στο Champions League μας οδήγησε να ξεκινήσουμε νωρίτερα την προετοιμασία μας από τις υπόλοιπες ομαδες αλλά αυτό που γνωρίζουμε εμεις στην ομάδα μας είναι ότι έχουμε δουλέψει πιο εντατικά και πιο ποιοτικά από προηγουμενες προετοιμασίες και αυτό εχει βγάλει αποτελεσματα και στο γήπεδο. Να θυμίσω ότι και πέρσι ήμασταν εμεις οι νικητές του Super Cup μην έχοντας ξεκινήσει πρώτοι προετοιμασία ενώ και στο τέλος της κανονικης σεζόν σεζόν τερματίσαμε και πρώτοι στην βαθμολογία”.

Σε σχέση με την περσινή επιτυχημένη σεζόν, τι παραπάνω θέλεις να δεις φέτος; Πέρα από τους τίτλους, αναφέρομαι και στο αγωνιστικό κομμάτι.

“Φέτος η ομάδα αγωνιστικά δείχνει ήδη βελτίωση σε τομείς του παιχνιδιού μας που είχαμε εντοπίσει όπως ο πλουραλισμός και η πολυφωνία στην δημιουργία του παιχνιδιού, στην δημιουργία τελικών προσπαθειών και στο σκοράρισμα. Στα πρώτα μάλιστα αυτά ματς (και δη στα ντέρμπι) έχουμε πάρει σημαντικά γκολ και από στημένες φάσεις. Έχουμε βελτίωση στην ατομική και ομαδική άμυνα και αυτό μας έχει δώσει περισσότερο transition στο παιχνίδι μας (δυστυχώς χωρίς ανάλογη επιτυχία στο γκολ ακόμα). Γενικότερα η ομάδα φέτος έχει στόχο να είναι πολύ πιο πιεστική και κινητική και με καλύτερα % κατοχής της μπάλας ειδικά στα ντέρμπι και τα playoff”.

Έχουν ήδη διεξαχθεί τέσσερις αγωνιστικές και έχουμε ένα πρώτο δείγμα. Πώς βλέπεις το επίπεδο του πρωταθλήματος και την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων; Επίσης, με λίγες λέξεις ποια είναι αυτά που πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω βελτίωση του προϊόντος στην Ελλάδα;

“Σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές το επίπεδο του πρωταθλήματος όσον αφορά στην ποιότητα του futsal που παίζεται και του θεάματος που προσφέρεται, έχει αφήσει κάποια δείγματα ότι μπορεί να συνεχίσει την αργή μεν αλλά σταθερή άνοδο που έχει τα τελευταία χρόνια, όμως δυστυχώς το επίπεδο δεν μπορεί να ανεβεί θεαματικά χωρίς τον ερχομό ξένων παικτών και προπονητών και φυσικά την βελτίωση των γηπεδικών συνθηκών προπόνησης και τελέσεως αγώνων.

Η τηλεοπτική κάλυψη όλων των αγώνων του πρωταθλήματος και το ανέβασμα τους στο YouTube είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για το πρωτάθλημα μας. Επίσης και οι συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών δίνουν έναν άλλο τόνο στις παραγωγές των αγώνων. Σε επίπεδο πάντως ανταγωνιστικότητας των ομάδων και αποτελεσμάτων των αγώνων νομίζω πως έχει ήδη φανεί ότι θα είναι πολύ αμφίρροπο και με απρόοπτες εξελίξεις και καταλήξεις αγώνων”.

Τέλος, ένα σχόλιο για την Εθνική μας ομάδα, η οποία είναι υπό την “σκέπη” σου.

“Η όχι επιτυχημένη πορεία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών τα τελευταία χρόνια δυστυχώς έχει στερήσει στην ΕΠΟ τα σημαντικά έσοδα που έφερναν οι επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια. Η οικονομική στενότητα  αυτή αναπόφευκτα έχει επίδραση και συνέπειες σε όλο το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων και βέβαια και στην δίκη μας Εθνική Σάλας.

Ήδη ενημερώθηκα από την Ομοσπονδία ότι δεν εγκρίθηκε το προτεινόμενο μου πλάνο προπονήσεων και φιλικών αγώνων για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Στο επόμενο διάστημα θα μάθουμε αν και σε ποιο βαθμό θα εγκριθούν οι προτάσεις μου για προπονήσεις και φιλικά για το διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου. Θυμίζω ότι η επόμενη επίσημη υποχρέωση μας είναι ο προκριματικός όμιλος για το επόμενο EURO του 2022 που θα γίνει στο τέλος του Ιανουαρίου”.

Advertisement