10.10
09:18

Γαλανόπουλος η… αναβάθμιση

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Τον ανηφορικό δρόμο έχει διαλέξει ο 21χρονος μέσος της ΑΕΚ που έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά την νέα σεζόν. Στα Σπάτα πλέον μιλούν για έναν αγωνιστικά πιο ώριμο και βελτιωμένο ποδοσφαιριστή, έτοιμο για «εκτόξευση».

Δεν βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες των πλάνων του Κωστένογλου, ούτε ήταν από εκείνους που προτιμούσε ο Μιγκέλ Καρντόσο. Συγκριτικά όμως, με τον Έλληνα τεχνικό έχει βρει χώρο και χρόνο.

Οκτώ ματς έχει αγωνιστεί συγκεκριμένα φέτος (6 στο πρωτάθλημα και 2 στο Europa League) και μόλις σε τρία από αυτά βρέθηκε στην αρχική ενδεκάδα της Ένωσης, όλα με τον «Κωστέ» στο τιμόνι.

Δεν ήταν λίγα τα 331 λεπτά συμμετοχής για να φανερώσει από την αρχή τον καλό του εαυτό, πιο βελτιωμένο, πιο ώριμο και πιο… αποφασισμένο από ότι τα προηγούμενα χρόνια να διεκδικήσει με αξιώσεις θέση βασικού τόσο στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, όσο και στο γαλανόλευκο.

Τα ανασταλτικά στοιχεία του έχουν βελτιωθεί, ενώ η συμμετοχή του στην ανάπτυξη του επιθετικού παιχνιδιού της ΑΕΚ έχει γίνει καλύτερη και… συχνότερη. Επίσης, παρά το μικρό της ηλικίας του, μόλις 21 ετών (28/12/1997), έχει καταφέρει να διατηρήσει το χαμηλό προφίλ που φέρει ως αθλητής και χρόνο με τον χρόνο να αποκτά περισσότερη εμπειρία.

Ο Κωστένογλου δείχνει πως εμπιστεύεται σταδιακά τον «αναβαθμισμένο» Γαλανόπουλο, καθώς στα δυο τελευταία ματς (ΠΑΟΚ και ΑΕΛ) έχει καταγράψει 90λεπτες συμμετοχές. Μάλιστα η κλήση του στην Εθνική ομάδα αποδεικνύει πως μόνο απαρατήρητες δεν περνούν οι εμφανίσεις του στα κιτρινόμαυρα

Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να εξελιχθεί στην… δική του σεζόν και να φτάσει στην «εκτόξευση». Έχει δείξει εξ’ αρχής πολύ θετικά στοιχεία, βελτιώνοντας τα αρνητικά του παιχνιδιού του και διατηρώντας τον εργατικό χαρακτήρα.

Για πολλούς ο Γαλανόπουλος είναι ο επόμενος μεγάλος παίκτης που μπορεί να «βγάλει» η ΑΕΚ. Φτάνει όμως να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να πείσει τον Κωστένογλου πως ανάμεσα σε Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Σιμάο και Σαμπανάτζοβιτς, αξίζει θέση στη βασική ενδεκάδα.

Advertisement