06.10
11:21

«Τέρατα» ψυχραιμίας

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Μεγάλη βελτίωση παρατηρείται στις αντιδράσεις των παικτών της ΑΕΚ κατά την διάρκεια αγώνων με ένταση, κάτι που σε συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν συνέβαινε κατά το παρελθόν.

Ο λόγος για τους Όγκνιεν Βράνιες και Μάρκο Λιβάγια που τους έχουμε δει αρκετές φορές κατά την κιτρινόμαυρη θητεία τους να… ξεφεύγουν από την ένταση της αναμέτρησης.

Το γνώριζαν οι παίκτες της Λάρισας εχθές (05/10) και φάνηκε από τις πολλαπλές και προκλητικές επιδιώξεις τους για να κερδίσουν φαουλ αλλά και να «γεμίσουν» κάρτες τους κιτρινόμαυρους.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Βράνιες, ο οποίος έδωσε αρκετές προσωπικές μονομαχίες με τον Ουάρντα. Η αποβολή του ζητήθηκε ακόμα και μέσω επίσημης ανακοίνωσης από την αντίπαλη ομάδα, όμως ο ίδιος δεν έπεσε στην… παγίδα.

Παρά την γρήγορη κίτρινη κάρτα που δέχθηκε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, στάθηκε στο ύψος του, ήταν ψύχραιμος και με καθοριστικές επεμβάσεις έκανε την… δουλειά του δίχως να παρασύρεται από την μεγάλη ένταση που έφερε το χθεσινό ματς.

Το ίδιο και ο Λιβάγια, με τον Κροάτη σε αρκετές περιπτώσεις να δέχεται χτυπήματα από τους αντιπάλους, δίχως όμως να χάνει την ψυχραιμία του. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που πλέον λειτουργεί ως «πυροσβεστήρας» σε κάποιες αψιμαχίες που προκύπτουν.

Μία διαπίστωση μικρή, που κάνει όμως την διαφορά σε μία ομάδα, ειδικά όταν μιλάμε για παίκτες-βαρόμετρα του αγωνιστικού της πλάνου. Οι παίκτες της ΑΕΚ αποδείχθηκαν… τέρατα ψυχραιμίας στο ματς με την Λάρισα και αυτό μόνο στα θετικά μπορεί να υπολογισθεί.

Advertisement