11.9
09:13

Αποφασισμένη η ΑΕΚ για τα τηλεοπτικά – Όλα τα σενάρια

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η Ένωση είναι αποφασισμένη να τελειώσει το θέμα Nova, αν αγοράσει τις μετοχές του συνδρομητικού καναλιού ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά εκτός του AEK TV δεν αποκλείεται να προκύψουν προτάσεις από… Cosmote TV και ελεύθερα κανάλια.

Απ’ την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε στον Τύπο η πληροφορία ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης σκέφτεται να προβεί στην αγορά του συνδρομητικού καναλιού της Nova, η ΑΕΚ έδειξε τις διαθέσεις της, για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι Κιτρινόμαυροι ήταν ξεκάθαροι ότι δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση να παραμείνουν στη Nova, αν το μεγάλο αφεντικό του συνδρομητικού καναλιού θα είναι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι σκέψεις για την Ένωση είναι πολλές, με πρώτη και καλύτερη η μεγαλύτερη ενεργοποίηση του AEK TV, σε διαφορετικά πρότυπα απ’ το κανάλι που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, η Ένωση σκέφτεται ένα κανάλι που να μην δείχνει μόνο τους αγώνες και κάποιες εκπομπές, πριν και μετά το ματς της ΑΕΚ, αλλά ένα κανάλι που να εκπέμπει πρόγραμμα και τις άλλες μέρες, όταν δεν θα έχει αγώνα, με λίγα λόγια ένα πρόγραμμα που θα εκπέμπει καθημερινά 6 με 8 ώρες.

Στην ουσία θέλει να δημιουργήσει ένα κανάλι, που να είναι στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών ομάδων, ξέροντας ότι έτσι είναι πολύ πιθανό να βρεθούν περισσότεροι διαφημιστές και χορηγοί, που να θέλουν μέσα απ’ το AEK TV να διαφημιστούν και να στηρίξουν την προσπάθεια της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της Ένωσης με το AEK TV δουλεύεται εδώ και αρκετό καιρό, θέλοντας στην ουσία να είναι έτοιμο με την είσοδο της ομάδας στην Αγιά Σοφιά, καθώς θα είναι διαφορετικό να έχει ο Δικέφαλος το δικό του γήπεδο, αλλά και το δικό του επίσημο κανάλι.

Βέβαια, για την ώρα παραμένει άγνωστο πως θα πράξουν τα υπόλοιπα ελεύθερα κανάλια, αλλά και το… Cosmote TV, σε ένα ενδεχόμενο που η Ένωση βρεθεί τηλεοπτικά… άστεγη έπειτα από δική της πρωτοβουλία.

Οι Κιτρινόμαυροι είναι ένα τηλεοπτικό φιλέτο για τα κανάλια και δεν αποκλείεται να προβούν σε πρόταση για την αγορά των δικαιωμάτων της, παρότι πρόκειται για ένα ακριβό φιλέτο, που θα πρέπει να προχωρήσουν σε πολύ καλή πρόταση για να υπάρξει συμφωνία.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα που υπάρχουν στα κανάλια, το Cosmote TV, φαίνεται το μοναδικό Μέσο που να μπορεί να προχωρήσει σε μια τέτοια πρόταση, αλλά παραμένει άγνωστο κατά πόσο ενδιαφέρεται να ανοιχτεί στην ελληνική αγορά. Θυμίζοντας όμως, ότι με την ΑΕΚ είχε ειδική συμφωνία την χρονιά που αγωνίστηκε στην Β’ Εθνική για να δείξει τους εντός έδρας αγώνες της, παρότι υπήρχε κεντρική διαχείριση στο πρωτάθλημα και δείχνοντας πολύ καλές σχέσεις των δυο πλευρών.

Βέβαια, αξίζει να τονιστεί ότι αν η ΑΕΚ έρθει σε συμφωνία με κάποιο κανάλι για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα, δεν θα πάψει να συνεχίζει να δουλεύει το AEK TV, καθώς η συγκεκριμένη σκέψη υπήρχε εξ’ αρχής, μαζί με το πλάνο της Αγιά Σοφιάς, με την διαφορά ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανάλι, να επισπεύσει τις διαδικασίες. Απ’ την άλλη όμως και να βρεθεί κανάλι η Ένωση θα προετοιμάσει καλύτερα και με πιο ηρεμία το project της, ώστε να μπει στην Αγιά Σοφιά, έχοντας το επίσημο κανάλι της, κινούμενη στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Advertisement