07.9
14:34

Παπαθεοδώρου για Εθνική: «Να ελέγξουμε τον ρυθμό»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Team USA, για τους “16” του Μουντομπάσκετ 2019, και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου υπογράμμισε πως βασική προϋπόθεση, ώστε η Εθνική να μείνει στο παιχνίδι, είναι ο έλεγχος του ρυθμού και του αμυντικού ριμπάουντ.

Μιλώντας στο OPEN TV, ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε: «Δεν μπορεί να σκεφτεί κάποιος το ματς της Δευτέρας (σ.σ. κόντρα στη Τσεχία). Το ματς σήμερα έιναι μία μεγάλη πρόκληση. Είναι το όνομα και το γεγονός πως με δύο νίκες κρατάμε την υπόθεση στα χέρια μας. Θεωρώ πως θα παίξει μόνο για τη νίκη Εθνική με τους Αμερικανούς».

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είπε πως «βασική προϋπόθεση για να είμαστε στο παιχνίδι είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό. Η ομάδα τους μπορεί να μεταφέρει γρήγορα και αποτελεσματικά την μπάλα από την άμυνα στην επίθεσή. Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό. Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλο ταλέντο αλλά είναι η τρίτη χειρότερη επίθεση στο τουρνουά, κάτι που καλύπτεται από το επιθετικό ριμπάουντ. Μπορούμε να το κοντρολάρουμε αυτό, αλλά χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση σε όλα τα σουτ. Πρέπει να έχουμε κατοχή και να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ».

Για το εάν μπορεί να αλλάξει αγωνιστική εικόνα η ελληνική ομάδα, δήλωσε: «Ναι, ειδικά αν υπάρχει αυτό το υλικό. Έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες, που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Τώρα τα παιχνίδια είναι πιο κρίσιμα και υπάρχει μεγαλύτερη συσπείρωση. Πιστεύω θα έχουμε καλύτερη εικόνα, θα βελτιώσουμε την συγκέντρωσή μας, κυρίως στην άμυνα».

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε: «Θεωρώ ότι η επίθεση θα παίξει τον ίδιο ρόλο με την άμυνά μας. Έχουμε σχήματα με τα ψηλά γκαρντ που δεν είναι ιδιαίτερα δημιουργικά, αυτό μας κάνει προβλέψιμους. Πρέπει να έχουμε στόχο στην επίθεση και να κάνουμε σωστές επιλογές, ενώ θα χρειαστούμε και το μακρινό σουτ. Πρέπει να έχουμε καλά ποσοστά ώστε να βάλουμε πίεση στους αντιπάλους μας».

Μιλώντας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, είπε πως «δεν είναι μία προσωπική κόντρα του Γιάννη. Έχουμε προσωποποιήσει γενικά όλο αυτό το διάστημα την Εθνική, όχι άδικα, αλλά έχουμε δημιουργήσει μεγάλες απαιτήσεις γύρω από ένα παιδί 24 ετών. Είναι ο MVP και ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, αλλά υπάρχει βάρος για επιτυχία πάνω του. Η Εθνική έχει καλούς παίκτες και μπορεί να πετύχει πολλά σε ομαδικό επίπεδο».

Τέλος, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου απάντησε με… χιούμορ στην ερώτηση σχετικά με την επιτυχία που έχει τα τελευταία χρόνια στην επιλογή των ξένων στις ομάδες του: «Στην ΑΕΚ έχουμε επιλέξει ξένους με μεγάλη έρευνα, πήραμε τον Λάνγκφορντ που δεν τον ήξερε κανένας, ενώ έχουμε τους Ματσιούλις και Σαντ Ρος! (γέλια)».

 

Advertisement