07.9
10:15

Όλοι στο… παιχνίδι με Κωστένογλου

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Την αξιοποίηση κάθε μέλους του κιτρινόμαυρου ροστερ προσπαθεί να πετύχει ο Έλληνας τεχνικός, θέλοντας να έχει όλους τους παίκτες πανέτοιμους όταν τους χρειαστεί για να προσφέρουν.

Η αλλαγή προπονητή φέρνει τις περισσότερες φορές μεγάλες διαφοροποιήσεις στα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας, προκαλώντας «ηλεκτροσόκ» στις τάξεις της.

Κάτι τέτοιο φαίνεται πως συνέβη και στην ΑΕΚ με την αντικατάσταση του Καρντόσο από τον Κωστένογλου, φέρνοντας παράλληλα αλλαγή κλίματος εντός αποδυτηρίων και διαφοροποιώντας τα δεδομένα που ίσχυαν.

Ο Έλληνας τεχνικός έβαλε εκ νέου στην εξίσωση παίκτες που με τον Πορτογάλο στον πάγκο είχαν… παραγκωνιστεί. Τρανταχτό παράδειγμα ο Κώστας Γαλανόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στην βασική ενδεκάδα και εμφανίστηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Επίσης ο Αλμπάνης «ρίχτηκε» στην μάχη της… Τρίπολης, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης και τα πήγε περίφημα. Περιπτώσεις παικτών που επανήλθαν στο προσκήνιο και αξιοποιήθηκαν εκ νέου από την ομάδα, έχοντας στο τιμόνι τον Κωστένογλου.

Ακόμα και οι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα καθ’ υπόδειξη του Καρντόσο (βλ. Ζεράλντες, Σιμάο, Παουλίνιο κ.α) δεν ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους, με τον 48χρονο τεχνικό της Ένωσης να βάζει στο παιχνίδι τους πάντες και να περιμένει από τον καθένα να δώσει το 120% για την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ένας τρόπος αξιοποίησης του ρόστερ, περισσότερο διευρυμένος από ότι ήταν αρχικά προβλεπόμενος, έχοντας η ομάδα αρκετά συμβόλαια ενεργά αλλά και αρκετούς παίκτες που ικανούς να βοηθήσουν και να πάρουν την ευκαιρία τους (βλ. Βασιλαντωνόπουλο, Σαμπανάτζοβιτς κ.α).

Advertisement