06.9
09:20

Σαφάρι για… λαβράκι

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Χαμηλά κρατούν τους τόνους οι άνθρωποι της ΑΕΚ σχετικά με το μεταγραφικό σκανάρισμα  του Ίλια Ίβιτς. Ο αποκλεισμός από την Ευρώπη «κρύωσε» τις μηχανές για ενίσχυση και πλέον μόνο μία πολύ καλή περίπτωση θα κινητοποιούσε άμεσα την ομάδα

Τα «κλειδιά» του αγωνιστικού σχεδιασμού και συντονισμού της Ένωσης ανέλαβε ο Ίβιτς από τον Μελισσανίδη. Οι ανάγκες της ομάδας για έναν υψηλόσωμο στη μεσαία γραμμή και μία έξτρα ποιοτική λύση στα στοπερ, ήταν γνωστές.

Επιβεβαιώθηκαν και από τον Νίκο Κωστένογλου ο οποίος έθεσε ως πρώτη στη σειρά προτεραιότητας εκείνη της απόκτησης ενός 6ριου που θα δώσει ύψος και δύναμη στην μεσαία γραμμή της Ένωσης.

Η αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών όμως, κρύβει κινδύνους και περιορίζει το επιτελείο της ΑΕΚ. Το σαφάρι που έχει στήσει ο Ίβιτς επικεντρώνεται κυρίως σε παίκτες που θα αποδειχθούν… λαβράκια για την ομάδα, με το ρίσκο άστοχης επιλογής να είναι πολύ μικρό.

Δεν είναι εύκολο το έργο του, κάτι το οποίο γνωρίζουν όλοι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο. Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Δικέφαλου είχε ολοκληρωθεί κατά 90% από τις αρχές Αυγούστου, με τις επιθυμίες του Καρντόσο να γίνονται όλες – ανεξαιρέτως –  πράξη.

Έτσι τα περιθώρια για αναπροσαρμογές είναι ελάχιστα έως μηδαμινά. Το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να πορευθεί ως έχει μέχρι το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου είναι στο τραπέζι, καθώς τα χρονικά όρια και οι επιλογές λιγοστεύουν.

Μένει να δούμε αν κάποια από τις περιπτώσεις παικτών που είναι στην λίστα προχωρήσουν, καθώς υπάρχουν κάποιες που έχουν «τραβήξει» το ενδιαφέρον.

Advertisement