01.9
10:29

Σκέψεις και κλειστά χαρτιά ο Κωστένογλου!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Έλληνας τεχνικός φαίνεται πως δεν έχει αποφασίσει για την τελική διάταξη της ΑΕΚ, καθώς εκτός απ’ 3-5-2 που έδωσε άλλη εικόνα στην ομάδα, το 4-2-3-1 είναι μέσα στα σχήματα που σκέφτεται.

Συνήθως λένε ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αλλά φαίνεται πως ο Νίκος Κωστένογλου σκέφτεται να την αλλάξει, γνωρίζοντας ότι διαφορετικό ματς ήταν αυτό της Πέμπτης με την Τράμπζονσπορ και διαφορετικό ματς θα είναι απόψε στην Τρίπολη.

Ο Έλληνας τεχνικός μπορεί να μην φανέρωσε τα πλάνα του, αλλά η αλήθεια είναι ότι δυο συστήματα παίζουν στις σκέψεις του και θα πρέπει να επιλέξει μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης. Το 3-5-2 που έδωσε πνοή ξανά στην ΑΕΚ στην Τραπεζούντα, δεν μαζεύει για την ώρα αρκετές πιθανότητες, καθώς ο Κωστένογλου θεωρεί ότι η Ένωση θα πρέπει να αλλάξει σχηματισμό και να παίξει με τετράδα στην άμυνα και με το 4-2-3-1.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι δεν αποκλείεται, το 4-2-3-1, να επιστρέψει στην ΑΕΚ, αφού θεωρείται δύσκολο να υπάρξει επιλογή για το 3-5-2, που στην ουσία όταν θα αμύνεται η Ένωση θα έχει πέντε αμυντικούς πίσω.

Συγκεκριμένα, αν η Ένωση παίξει με 4-2-3-1, ο Μπάρκας θα καθίσει κάτω απ’ τα δοκάρια, δεξιά ο Μπακάκης, αριστερά ο Χούλτ και στο κέντρο της άμυνας οι Βράνιες και Οικονόμου.

Τα δυο κεντρικά χαφ θα είναι οι Σιμόες με τον Κρίστιτσιτς (ή τον Σιμάο), έχοντας ως τριάδα μπροστά, τους Βέρντε, Λιβάγια και Αλμπάνη, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Ολιβέιρα.

Όμως, δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιες αλλαγές λόγω κούρασης και μόνο, καθώς αν δείξει κουρασμένος ο Μπακάκης, θα επιλεγεί ο Παουλίνιο, ενώ το αντίστροφο θα γίνει στην περίπτωση του Τσιγκρίνσκι που αν δώσει το “οκ” ο ίδιος τότε θα αγωνιστεί δίπλα στον Βράνιες στη θέση του Οικονόμου.

Βέβαια, σε περίπτωση που επιλεγεί το 3-5-2 (αν και φαίνεται πως δεν μαζεύει πολλές πιθανότητες) τότε στα πρόσωπα επίσης δεν θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, με τον Σιμάο να παίρνει τον ρόλο του Μάνταλου ως δεκάρι.

Advertisement