26.8
20:39

Έρχεται το σπίτι μας και η αποτυχία… απαγορεύεται!

Βαγγέλης Κατσαΐτης
Advertisement

Το πρότζεκτ Καρντόσο απέτυχε πριν καλά καλά ξεκινήσει και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καλείται άμεσα να προχωρήσει σε κινήσεις που θα βάλουν από τη φετινή χρονιά τις βάσεις για μια πρωταθληματική ομάδα ενόψει “Αγιάς Σοφιάς”!

Σοκ τεραστίον διαστάσεων τα όσα είδαμε τα τελευταία τρία παιχνίδια από τον προπονητή Καρντόσο. Για την ακρίβεια δεν είδαμε απολύτως τίποτα σε σημείο που η βελτίωση στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας γινόταν… ανάποδα!

Λίγος ο Μιγκέλ για τέτοιο επίπεδο

Τι εννοώ με το ανάποδα; Από το πρώτο ματς με Κραιόβα μέχρι την Ξάνθη η ΑΕΚ φαινόταν πως όλο και… έχανε κάτι στο παιχνίδι της. Από το δεύτερο ημίχρονο στη Ρουμανία, στα 30 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ και από το 25λεπτο με του Τούρκους στο τέταρτο με την Ξάνθη!

Μια απίστευτη μεθοδικότητα στον τρόπο που η αγωνιστική ταυτότητα της ΑΕΚ του Καρντόσο… χανόταν από αγώνα σε αγώνα. Τελικά μπήκε στοπ σε αυτή την ανυπαρξία… αυτόματα, από την στιγμή που η Ξάνθη έγραψε ιστορία στο ΟΑΚΑ. Και εδώ που τα λέμε ευτυχώς που το έκανε η Ξάνθη διότι αν πήγαινες με αυτή την λογική στην Τουρκία κινδύνευες με ιστορικό διασυρμό!

Πριν λήξει τους τελείωσε

Επιστρέφοντας στο ματς της Κυριακής και το… κύκνειο άσμα του Καρντόσο, ο Δημήτρης Μελισσανίδης που είχε αποφασίσει πριν το ματς για το μέλλον του Πορτογάλου, αλλά ήθελε να δει ας πούμε μια τελευταία ματιά πριν να… ξεκινήσουν οι εξελίξεις, στο πρώτο γκολ της Ξάνθης τελείωσε όλο το πρότζεκτ Καρντόσο και μαζί με αυτό και τον άνθρωπο που το στήριξε και ως ένα σημείο το δημιούργησε, τον Νίκο Λυμπερόπουλο.

Με τα δεδομένα που είχε στα χέρια του ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν μπορούσε να κάνει και κάτι διαφορετικό εδώ που τα λέμε, αλλά όπως και να έχει, πήρε την σωστή απόφαση και πλέον πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην επόμενη μέρα καθώς χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.

Καρντόσο-Λύμπε παρελθόν… Πογέτ – Ίβιτς μέλλον;

Ο ισχυρός άνδρας του δικεφάλου δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Οι εξελίξεις προχωράνε και το δίδυμο Καρντόσο-Λύμπε ανήκει στο παρελθόν. Το μέλλον είναι το ζητούμενο και η αγωνιστική βελτίωση της ΑΕΚ.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και οι κινήσεις για την πρόσληψη του προπονητή και του τεχνικού διευθυντή. Το όνομα του Γκας Πογέτ για την θέση του προπονητή φαντάζει ιδανική στην παρούσα φάση, αν αναλογιστεί κανείς την πρώτη περίοδο του Ουρουγουανού στα Σπάτα.

Όσον αφορά τον τεχνικό διευθυντή, θεωρώ πως η επιλογή του Ίλια ΊΒιτς είναι η ιδανικότερη που θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα και προσωπικά των θεωρώ ως τον καλύτερο που λειτούργησε σε αυτή την θέση από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να υπάρχει η θέση στο ποδόσφαιρο μας.

Όπως και να έχει, οι αλλαγές ευτυχώς ξεκίνησαν νωρίς με τη χρονιά να μην έχει ξεκινήσει ακόμα καλά καλά. Το φετινό πρωτάθλημα είναι τελείως διαφορετικό ως προς την δομή του και σίγουρα επιτρέπει στις αλλαγές που θα γίνουν να παρουσιάσουν έργο τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη και κρισιμότερη χρονιά στην σύγχρονη ιστορία της ΑΕΚ. Χρόνος λοιπόν υπάρχει, αρκεί τα πρόσωπα που θα αναλάβουν να είναι επιλογές βασισμένες πάνω σε υψηλά κριτήρια και η αλήθεια είναι πως οι δύο βασικοί υποψήφιοι είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

ΥΓ1: Αυτή την στιγμή η ΑΕΚ χρειάζεται προσωπικότητες δυνατές που να έχουν να δώσουν κάτι και όχι μαθητευόμενους ή ελπιδοφόρους μάγους. Ο Πογέτ και ο Ίβιτς, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ, αρκεί σιγά σιγά να αρχίσει και Μελισσανίδης να αλλάζει τη νοοτροπία του στα οικονομικά θέματα, ειδικότερα από την στιγμή που τα έσοδα από την επόμενη χρονιά θα είναι από τα υψηλότερα της ιστορίας της.

ΥΓ2: Μαζί με Πογέτ πρέπει να πάρει και τουλάχιστον τον δεύτερο βασικό αμυντικό. Δεν πρέπει με τα όσα συμβαίνουν να ξεχαστεί το θέμα, διότι όπως στηρίχθηκε ο Καρντόσο, το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον Πογέτ. Για να μην αναφέρω πως πρέπει να πάρεις και αμυντικό χαφ…

Advertisement