17.8
13:17

«Συνιδιοκτησία» ΑΕΚ-ΟΦΗ ο Γιακουμάκης

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης διατηρεί ο κρητικός σύλλογος στην συμφωνία με τους κιτρινόμαυρους για τον δανεισμό του Έλληνα επιθετικού, δημιουργώντας καταστάσεις συνιδιοκτησίας.

Πρώτοι από το ΑΕΚ1924 είχατε ενημερωθεί για την συμφωνία του Γιακουμάκη με τον ΟΦΗ για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και την πίεση που ασκούσαν για να αφεθεί ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Οι προσπάθειες τόσο του ποδοσφαιριστή όσο και των κρητικών δεν τελεσφόρησαν και έτσι η συμφωνία «έκλεισε» στον δανεισμό του 24χρονου επιθετικού, με ειδικούς όρους να περιλαμβάνονται στο deal.

ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗΣ

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έγιναν δέκτες προτάσεων για την αγορά του ποδοσφαιριστή – κυρίως από ομάδες του εξωτερικού – που όμως δεν ικανοποίησαν και απορρίφθηκαν. Ο ΟΦΗ ζητούσε τον «Γιακούμ» ως ελεύθερο, κάτι που επίσης δεν έβρισκε σύμφωνους τους κιτρινόμαυρους.

Η «χρυσή» τομή μεταξύ των δυο ομάδων βρέθηκε σε ένα είδος συνιδιοκτησίας, όπου πρακτικά σημαίνει πως του χρόνου ο επιθετικός θα επιστρέψει στην ΑΕΚ και σε περίπτωση πώλησής του σε άλλη ομάδα, οι κρητικοί θα καρπωθούν ένα σημαντικό μέρος του κέρδους.

Το ποσοστό μεταπώλησης φαίνεται πως λειτούργησε θετικά ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία με τους κιτρινόμαυρους να «παίζουν» την τελευταία τους… ζαριά πώλησης του 24χρονου, το επόμενο καλοκαίρι, στην τιμή που έχουν ορίσει ως αποδεκτή, μετά από μια «γεμάτη» χρονιά με τα χρώματα του ΟΦΗ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ «ΓΙΑΚΟΥΜ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Ο Έλληνας επιθετικός δέθηκε με την ομάδα του ΟΦΗ κυρίως γιατί αισθάνθηκε ξανά σημαντικός. Με την επιστροφή του στην ΑΕΚ και το άκουσμα για 3-4η επιλογή, ζητούσε να επιστρέψει στο Ηράκλειο, εκεί όπου τον ήθελαν αδιαμφησβήτητα και την νέα σεζόν.

Άσκησε πίεση για να μείνει ελεύθερος και να ενεργοποιήσει την τριετή συμφωνία με τους κρητικούς, όμως τελικά αρκέστηκε στον μονοετή δανεισμό που… μπορεί να επεκταθεί. Το συμβόλαιο με την ΑΕΚ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021 και έτσι η μεθεπόμενη σεζόν θα είναι η τελευταία στα κιτρινόμαυρα.

Υπάρχει λοιπόν, η πιθανότητα να συνεχίσει και μετά τον δανεισμό του στον ΟΦΗ, είτε με μεταγραφή είτε «κλείσει» ως ελεύθερος, αν τελικά η Ένωση δεν καταφέρει να τον πουλήσει σε ομάδα του εξωτερικού τον επόμενο χρόνο. Δύσκολα θα αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόταση της Ένωσης για επέκταση συνεργασίας, με τα τωρινά δεδομένα.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΠΟΥΣΗ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Μία τελευταία λεπτομέρεια που έφερε το χθεσινοβραδινό (16/08) οριστικό deal ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΟΦΗ, ήταν η παρουσία του ισχυρού άνδρα της κρητικής ομάδας στα επίσημα του Ολυμπιακού Σταδίου,

Εκεί παρακολούθησε την αναμέτρηση της Ένωσης με την Κραϊόβα παρέα με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, όπου ένα από τα πολλά θέματα που συζητήθηκαν ήταν και το μέλλον του Γιακουμάκη. Η συμφωνία τελικά είναι οριστική και έτσι πλέον μιλάμε για ένα είδος συνιδιοκτησίας.

Οι κιτρινόμαυροι δεν θέλουν να… χάσουν τον παίκτη δίχως να καρπωθούν κάποια χρήματα αλλά γνωρίζουν πως με Λιβάγια-Ολιβέιρα δύσκολα θα πάρει σοβαρές ευκαιρίες για να προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων, κάτι για το οποίο ελπίζουν να συμβεί με τον δανεισμό του στον ΟΦΗ.

Advertisement