16.8
09:30

Κόουτς, το χτίζουμε ή το γκρεμίζουμε

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια απ’ τις χειρότερες εμφανίσεις της, των τελευταίων ετών, κάνοντας βήματα πίσω παρά μπροστά, προβληματίζοντας την εικόνα της για την συνέχεια.

Απ’ την αρχή της χρονιάς ήταν γνωστό πως η ΑΕΚ με τον Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της, θα προχωρούσε σε αλλαγή ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, κάτι που σήμαινε ότι για να το πετύχει αυτό θα χρειαστεί αρκετή δουλειά και αρκετό χρόνο, ώστε να φανούν τα αποτελέσματα και να γίνει η Ένωση ομάδα του προπονητή της.

Το προηγούμενο διάστημα οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν στα ματς ότι δουλεύουν κατά την περίοδο προετοιμασίας, βγάζοντας κατά διαστήματα μέσα απ’ τους αγώνες κάποια απ’ αυτά τα δείγματα που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός, αλλά έδειχναν μια ομάδα που δεν έχει συνέχεια στην απόδοση της για όλο το ματς και προφανώς φανερωνόταν η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού.

Στο χθεσινό (15/08) αγώνα όμως, τα πράγματα ήρθαν λίγο τούμπα, καθώς η Ένωση παρουσίασε ένα ικανοποιητικό πρώτο ημίχρονο, βγάζοντας πάλι κάποια απ’ αυτά τα δείγματα, αλλά με την διαφορά ότι η εικόνα που παρουσίασε στο δεύτερο ημίχρονο κόντρα σε μια ασόβαρη ομάδα όπως της Κραϊόβα, ήταν αποκαρδιωτική και αν μη τι άλλο δεν μπόρεσε να αφήσει ενθαρρυντικά μηνύματα για την συνέχεια, παρά μόνο προβληματισμούς.

Όλη η ομάδα με μερικές εξαιρέσεις, έδειχνε ότι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, κάνοντας συνεχώς λάθος μεταβιβάσεις της μπάλας, πουλώντας την χωρίς λόγο, ενώ υπήρξαν παιδαριώδη λάθη στην αμυντική λειτουργία, που αν βρισκόταν άλλη ομάδα αντί των Ρουμάνων, τότε η ΑΕΚ θα κινδύνευε σοβαρά σ’ αυτό το διάστημα να αποκλειστεί και να μείνει εκτός συνέχειας του Europa League.

Πλέον, το ερώτημα που κυριαρχεί μετά απ’ την αποκαρδιωτική εμφάνιση, είναι ξεκάθαρα αν βρίσκεται η ομάδα στον σωστό δρόμο του χτισίματος, ή έχει πάρει το λάθος δρόμο του… γκρεμίσματος, καθώς η συγκεκριμένη εμφάνιση δεν άφησε σε καμία περίπτωση, την ελπίδα για την βελτίωση της ομάδας από αγώνα σε αγώνα, στέλνοντας μήνυμα ότι χρειάζεται χρόνο, αντιθέτως στάλθηκε το μήνυμα S.O.S και ότι κάτι δεν πάει καλά…

Advertisement