15.8
18:26

Η αστεία δικαιολογία της UEFA που “έδωσε” το Super Cup στη Λίβερπουλ

AEK1924.gr team
Advertisement

Η UEFA πήρε θέση για το γεγονός πως το πέναλτι του Τάμι Άμπραχαμ που απέκρουσε ο Αντριάν στο Super Cup Λίβερπουλ – Τσέλσι έπρεπε να επαναληφθεί, αλλά η αιτιολόγηση είναι το λιγότερο αστεία.

Η Λίβερπουλ επικράτησε 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι της Τσέλσι και κατέκτησε το Super Cup Ευρώπης, με τον Αντριάν να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Τάμι Άμπραχαμ και χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του.

Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές εντάσεις για το αν έπρεπε να επαναληφθεί ή όχι το πέναλτι του επιθετικού της Τσέλσι, καθώς όπως φαίνεται στο ριπλέι, ο Αντριάν δεν πατάει τη γραμμή (όπως ορίζει ο κανονισμός) την στιγμή της εκτέλεσης. Λόγω της έκτασης που πήρε το θέμα, ο υπεύθυνος διαιτησίας της UEFA, Όσκαρ Ροζέτι πήρε θέση και υποστήριξε πως η οδηγία που έχει δοθεί είναι να επαναλαμβάνεται το πέναλτι σε περίπτωση που είναι εξόφθαλμη η παράβαση.

Μία δικαιολογία που -προφανώς και- δεν έπεισε κανέναν, δημιουργώντας περισσότερα ερωτήματα, παρά απαντήσεις, πίσω από τις αποφάσεις της UEFA όσον αφορά στη χρήση του VAR.

Πηγή: sport24.gr

Advertisement