10.8
10:37

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Όγκνιεν Βράνιες φόρεσε στο ματς με την Κραϊόβα ξανά σε επίσημο αγώνα την κιτρινόμαυρη φανέλα και ήταν μέσα στους διακριθέντες της ΑΕΚ.

Το ματς με την Κραϊόβα ήταν για κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά και για τον προπονητή της ΑΕΚ το πρώτο επίσημο ματς, κάνοντας το ντεμπούτο τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα, χαρακτηρίζοντας το όσο να ‘ναι ξεχωριστό για την καριέρα τους, αφού πρόκειται για την πρωτοεμφάνιση τους με τα Κιτρινόμαυρα.

Όμως, υπήρχε και μια επιστροφή που ξανά φόρεσε τα κιτρινόμαυρα μετά από έναν χρόνο και έδειξε πως είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα, σαν να μην έβγαλε ποτέ από πάνω του την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Ο Όγκνιεν Βράνιες αγωνίστηκε στο ματς με την Κραϊόβα και έκανε το δεύτερο… ντεμπούτο του με την φανέλα της ΑΕΚ, καταφέρνοντας μεταξύ άλλων να είναι και στους διακριθέντες του αγώνα, δείχνοντας πολύ καλή εικόνα, σοβαρού και μετρημένου αμυντικού, χωρίς να δώσει δικαιώματα.

Ο Βόσνιος αμυντικός ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε να επέμβει, ενώ έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στην καλή απόδοση του παρτένερ του, Στράτου Σβάρνα, καθώς ήταν συνεχώς δίπλα του για να τον συμβουλεύει και να τον βοηθάει στην εξέλιξη του αγώνα, ώστε να έχουν μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ τους.

Κάτι που μέσα στον αγωνιστικό χώρο, φάνηκε καθώς και οι δυο έπιασαν πολύ καλή απόδοση, αποτρέποντας κάθε απειλή απ’ την εστία της ΑΕΚ. Ο Βράνιες ήταν πολύ καλός στα μαρκαρίσματα χαμηλά, αλλά και στο ψηλό παιχνίδι, που καθάρισε όλες τις μπάλες, αν και στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα υπέπεσε στο μοναδικό λάθος του, που ήταν μια κακή εκτίμηση της μπάλας και δεν την βρήκε με το κεφάλι, με αποτέλεσμα να απειλήσει η Κραϊόβα χωρίς να πετύχει κάτι.

Ο Βράνιες πλέον βρίσκεται στην ΑΕΚ και θυμίζει απ’ την πρώτη στιγμή τον παλιό καλό Βράνιες, που αγωνιζόταν και πάλι με την κιτρινόμαυρη φανέλα και δείχνει πλέον να έχει αφήσει πίσω την απογοητευτική χρονιά που πέρασε στην Άντερλεχτ, θέλοντας να ζήσει μια μαγική χρονιά φέτος με την Ένωση, όπως η τελευταία του χρονιά πριν αποχωρήσει για το Βέλγιο.

Advertisement