22.7
09:48

Ο Σιμάο είναι αυτό που έψαχνε!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Ο Πορτογάλος χαφ είναι ο κατάλληλος για την θέση και την δουλειά που τον θέλει η ΑΕΚ μέσα στο γήπεδο και σαν πρώτη άποψη φαίνεται πως χτύπησε «λίρα εκατό»

Απ’ την περυσινή χρονιά η ΑΕΚ έψαχνε για να βρει έναν ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στα χαφ, αλλά θα έχει χαρακτηριστικά δημιουργικότητας και ποιότητας για την μεσαία της γραμμή.

Η Ένωση πέρυσι προχώρησε τον δανεισμό του Άλεφ, αλλά όπως αποδείχτηκε δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο ποδοσφαιριστής για την δουλειά που τον ήθελε η ΑΕΚ. Δηλαδή έναν ποδοσφαιριστή που να πάρει την μπάλα απ’ την άμυνα και να την περάσει στην επίθεση με αρκετή ευκολία, είτε με ψηλή μπαλιά, είτε με χαμηλή, είτε με κάθετη στην αντίπαλη άμυνα.

Ο Νταβίντ Σιμάο όμως, φαίνεται πως είναι αυτό που έψαχνε η ΑΕΚ και το αποδεικνύει από αγώνα σε αγώνα, ξεκινώντας με τα φιλικά της Πολωνίας, που παρότι ήταν οι πρώτες του μέρες στην ομάδα και τα πόδια έδειχναν βαριά, ο ίδιος φαινόταν σαν χάρμα οφθαλμού για να κάνει την συγκεκριμένη δουλειά.

Ο Πορτογάλος χαφ έχει συνεχώς ανοδική πορεία, δείχνοντας την αξία του και στον φιλικό αγώνα με τον Βόλο, που ήταν σίγουρα λίγο πιο ξεκούραστος (απ’ τις επιβαρυμένες και δύσκολες προπονήσεις στην Πολωνία), αλλά και πιο εξοικειωμένος με τους συμπαίκτες του, μπορώντας να συνεργαστεί περίφημα με την μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας και να τους σερβίρει πολλές επικίνδυνες φάσεις για τους αντιπάλους.

Ο Σιμάο μαζί με τον Σιμόες στην μεσαία γραμμή φαίνεται πως συνθέτουν ένα δίδυμο, που καλύπτει τα «θέλω» του Μιγκέλ Καρντόσο, καθώς ο ένας αναλαμβάνει το δημιουργικό μέρος και ο άλλος αναλαμβάνει αποκλειστικά την κάλυψη πολλών χιλιομέτρων εντός αγωνιστικού χώρου και το «κόψιμο» για την αμυντική λειτουργία της ομάδας, όπως είχε γίνει και τότε που βρισκόταν στην ομάδα ο Γιάκομπ Γιόχανσον.

Advertisement