22.7
16:50

Η Fiat Chrysler Automobiles μειώνει τη χρήση νερού

AEK1924.gr team
Advertisement

Η μείωση της χρήσης του νερού, αποτελεί μείζον ζήτημα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων καθώς η περιορισμένη κατανάλωση αφενός μειώνει τα έξοδα και αφετέρου προστατεύει τους υδάτινους πόρους.

Η Fiat Chrysler Automobiles έχει αναπτύξει ένα σχέδιο για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις που έχει η παραγωγή αυτοκινήτων σε αυτόν τον κρίσιμο για την επιβίωση του πλανήτη παράγοντα.

Ήδη η εφαρμογή μιας σειράς πρωτοποριακών τεχνολογιών σε παγκόσμιο επίπεδο έχει επιφέρει μια μείωση της κατανάλωσης νερού στα εργοστάσια του ομίλου κατά 38% το 2018 σε σχέση με το 2010. Παράλληλα οι συγκεκριμένες λύσεις έχουν σαν αποτέλεσμα τη διασφάλιση το 2018  περισσότερων από 2,3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού, ενώ το επίπεδο ανακύκλωσης του νερού στις μονάδες παραγωγής έφτασε στο 99%! Μερικές από τις σχετικές πρωτοβουλίες του ομίλου FCA περιλαμβάνουν:

Σε ένα μέρος του πλανήτη όπου η πρόσβαση του πληθυσμού στο πόσιμο νερό αποτελεί κρίσιμο πρόβλημα, η FCA ανέπτυξε ένα πλαίσιο ενεργειών ώστε η μονάδα παραγωγής της όχι μόνο να μην επιβαρύνει την κατάσταση, αλλά να συμβάλει στη λύση του προβλήματος. Η μείωση της κατανάλωσης νερού, σε συνδυασμό με την εκμετάλλευση του νερού της βροχής και την ανακύκλωση που εφαρμόζει το εργοστάσιο Ranjangaon στην περιοχή της Maharashtra της Ινδίας, είχαν απτά θετικά αποτελέσματα για την περιοχή όπως για παράδειγμα την μείωση της εξάρτησης από τη μεταφορά νερού με τάνκερ κατά τη θερινή περίοδο.

Επίσης, η μονάδα παραγωγής της FCA στο Cassino της Ιταλίας, όπου κατασκευάζονται οι Alfa Romeo Giulia και Stelvio αποτελεί πρότυπο αποδοτικότητας, προηγμένης τεχνολογίας και φιλικότητας προς το περιβάλλον. Εκεί, μέσω της κατασκευής μίας τεχνητής λίμνης 50.000 κυβικών μέτρων που συγκεντρώνει το νερό της βροχής και την παράλληλη εφαρμογή νέων τεχνικών, το εργοστάσιο δεν καταναλώνει ούτε ένα λίτρο νερού από τα αποθέματα της περιοχής.

Εξάλλου, η μονάδα παραγωγής Goiana της FCA στη Βραζιλία εφαρμόζει μία νέα τεχνική όπου η εφαρμογή του χρώματος δεν προαπαιτεί τη χρήση «ασταριού». Η νέα τεχνική εξασφαλίζει την απαιτούμενη ποιότητα και αντοχή, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά την κατανάλωση νερού και ενέργειας…

Πηγή: driveandtravel.gr

Advertisement