22.7
09:13

«Φουλάρουν» αλλά θέλουν χρόνο

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ολιβέιρα και Βέρντε ξεκίνησαν τις προπονήσεις με τα κιτρινόμαυρα, όμως απαιτείται χρόνος για να είναι… έτοιμοι. Όχι μόνο από άποψη φυσικής κατάστασης αλλά και αφομοίωσης του πλάνου «Καρντόσο».

Αναμφίβολα οι αφίξεις των δυο τελευταίων αποκτημάτων στην ομάδα προκάλεσαν ευχάριστη αναστάτωση σε κάθε μήκος και πλάτος της κιτρινόμαυρης οικογένειας.

Ήρθαν για να καλύψουν κενά, ανεβάζοντας κατακόρυφα την ποιότητα της Ένωσης στην μεσοεπιθετική της λειτουργία, όπως ακριβώς έγινε στα μετόπισθεν με τον Όγκνιεν Βράνιες.

Ο Ντανιέλε Βέρντε μάλιστα, δήλωνε με την άφιξη στην ομάδα πως: «είμαι έτοιμος να αγωνισθώ το Σάββατο (σ.σ. στο περασμένο φιλικό με τον Βόλο)». Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος για την διαδικασία ενσωμάτωσης των νέων παικτών του.

«Χρειάζεται χρόνο για να ενταχθούν στην ομάδα και κυρίως να καταλάβουν κάποια πράγματα που θέλω να βλέπω στο παιχνίδι», ήταν τα λόγια του Καρντόσο σε σχετική ερώτηση. Ένα δείγμα του πόσο πολύ υπολογίζει στο 100% της κατανόησης των όσων… μαθαίνει στους παίκτες του θεωρητικά, για να το «βγάλουν» πρακτικά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Αναμφίβολα και οι δυο παίκτες ακολουθούσαν όλο το διάστημα ατομικά προγράμματα εκγύμνασης, διατηρώντας την φυσικής τους κατάσταση σε ικανοποιητικά επίπεδα. Ως προς αυτό δεν φαίνεται πως θα υπάρξει μεγάλο θέμα, καθώς χρόνος υπάρχει για να φτάσουν τους υπόλοιπους. Ίσως περισσότερο υπομονή χρειάζεται στην περίπτωση του Ολιβέιρα, καθώς προέρχεται από τραυματισμό στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Εκεί που θέλει να εστιάσει όμως ο Μιγκέλ Καρντόσο είναι στην αφομοίωση του αγωνιστικού σχεδίου που περνάει στην ΑΕΚ, τόσο από τον 23χρονο Ιταλό, όσο και από τον 27χρονο συμπατριώτη του. Η φιλοσοφία και το πλάνο «Καρντόσο» είναι το ¨Α¨ και το ¨Ω¨, αποτελώντας το «κλειδί» για να ενταχθούν κανονικά στα βασικά πλάνα της Ένωσης, διότι για εκεί προορίζονται.

Αμφότεροι έχουν έρθει σε καλή φυσική κατάσταση, μακριά από περιττά κιλά και σοβαρούς τραυματισμούς. Δείχνουν διατεθειμένοι να δώσουν το 100% για την μάχη με τον χρόνο, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμοι για τα προκριματικά του Europa League.

Advertisement