21.7
09:43

Μπαίνει στη φιλοσοφία του προπονητή της!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Σε ακόμα ένα ματς η ΑΕΚ έδειξε διάθεση και θέληση να αγωνιστεί όπως ζητάει ο Μιγκέλ Καρντόσο και κατά διαστήματα έδειξε πολύ καλά στοιχεία μέσα στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στον Βόλο.

Όλο αυτό το διάστημα σε Ελλάδα και Πολωνία, ο Μιγκέλ Καρντόσο προσπαθεί να περάσει στους παίκτες του την δική του φιλοσοφία όσον αφορά το ποδόσφαιρο και το αγωνιστικό κομμάτι, που αν μη τι άλλο είναι μια αλλαγή που θα μπορούσε να ονομαστεί “ολικό λίφτινγκ” στο αγωνιστικό κομμάτι της ΑΕΚ.

Κανείς άλλοτε προπονητής που βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας, δεν προχώρησε σε τέτοιες ριζικές αλλαγές που αφορούν την αγωνιστικότητα της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να δείξει στο γήπεδο απέναντι στους αντιπάλους της.

Ο Μιγκέλ Καρντόσο όμως είναι αποφασισμένος να μετατρέψει την ΑΕΚ σε μια ομάδα, που να αγωνίζεται με τον δικό του τρόπο και με τις δικές του ιδέες που έχει για το ποδόσφαιρο κι’ αυτό δουλεύει όλο αυτό το διάστημα στην Ελλάδα και κυρίως στην Πολωνία, με τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης από αγώνα σε αγώνα, να δείχνουν μόνο σταδιακή βελτίωση.

Οι Κιτρινόμαυροι και στο χθεσινό φιλικό με τον Βόλο, εξαφάνιζαν συχνά πυκνά την μπάλα με το συνεχιζόμενο passing game, αλλά και το παιχνίδι με τις κάθετες στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου, που δημιούργησε ουκ ολίγες επιθέσεις και απ’ εκεί προήλθαν τα δυο γκολ της Ένωσης.

Ο Δικέφαλος κατά διαστήματα ήταν αυτό που θέλει ο Μιγκέλ Καρντόσο, έχοντας συνεχώς την κατοχή και ψάχνοντας λύσεις επιθετικά χτυπώντας κατάλληλα με κάθετες πάσες πάνω στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και βγάζοντας αυτοματισμούς δείχνοντας πως κάποιοι ποδοσφαιριστές μεταξύ τους βρίσκουν χημεία όπως ο Σιμάο με τον Μάνταλο και τον Ζεράλντες, στη συνεργασία τους για το 1-0.

Σίγουρα, η δουλειά για τους Κιτρινόμαυρους και για τον Πορτογάλο τεχνικό δεν έχει τελειώσει και μόλις έχει αρχίσει, καθώς η ΑΕΚ πρέπει να συνεχίσει στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά και να καταφέρει να έχει μια συνέχεια στο παιχνίδι της και με τον τρόπο που μαθαίνει απ’ τον προπονητή της. Όπως επίσης, πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της στην άμυνα, βρίσκοντας λύσεις και δουλεύοντας τις αδυναμίες της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα βρει στο μέλλον… μπελάδες.

Η ΑΕΚ χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά για να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο, αλλά σίγουρα αυτά τα ματς δείχνουν δείγματα αλλαγής και ότι οι Κιτρινόμαυροι αλλάζουν και μεταμορφώνονται στον τρόπο παιχνιδιού, που θέλει ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Advertisement