14.7
16:25

Δευτεραίος: «Η ΑΕΚ είναι μια και αδιαίρετη»

AEK1924.gr team
Advertisement

Όσα δήλωσε ο Γενικός αρχηγός της ΑΕΚ για την πρόταση του σωματείου στην ΕΣΑΠ και το μέλλον του ανδρικού βόλεϊ.

Ο Γενικός Αρχηγός της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Νίκος Δευτεραίος φιλοξενήθηκε μαζί με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής, Αλέξη Αλεξίου στο στούντιο του ΣΠΟΡ FM και αναφέρθηκε  στις προτάσεις που έχει καταθέσει το σωματείο και μίλησε για όλα τα θέματα που αφορούν τη «Μάνα».

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για την κόντρα με την ΕΣΑΠ: «Η διοίκηση της ΑΕΚ είναι πάντα εδώ για να υποστηρίζει την ιστορία της και να κάνε περήφανο τον κόσμο της. Είναι δομικό το πρόγραμμα, όχι οικονομικό. Όταν είσαι ευχαριστημένος με ελάχιστα χρήματα στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν έχεις βλέψεις για επαγγελματισμό. Η διαφωνία μας δεν προέκυψε επειδή η ΑΕΚ δεν μπορεί να στηριχθεί οικονομικά. Αυτό είναι αναληθές. Είμαστε υπερήφανοι που παλεύουμε για την ΑΕΚ και δεν θα σταματήσουμε. Νομίζουν ότι επειδή έφεραν δύο δεκάρες, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Για τις προτάσεις που κατέθεσαν: «Κάναμε μια πρόταση, να φύγει η κεντρική διαχείριση και να διαχειριστούμε μόνοι τα τηλεοπτικά, να πάνε ποσοστά στις ομάδες 5-12 και να γίνει άλλο συμβόλαιο από τις ΕΣΑΠ για τις υπόλοιπες ομάδες. Δείξαμε ανοχή στη διοίκηση, δώσαμε χρόνο για να αλλάξουν, αλλά δεν έκαναν τίποτα. Ομερτά υπάρχει μόνο με τον κόσμο της ΑΕΚ και την ιστορία του. Θέλουμε να αλλάξει το προφίλ του αθλήματος. Αν γινόταν λάθη στο παρελθόν δεν πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται».

Για τις τροποποιήσεις στην προκήρυξη: «Η ΕΣΑΠ είναι όργανο των ομάδων και όχι των αθλητών. Θα περιμένουμε να έρθει και να δούμε τι τροποποιήσεις θα γίνουν. Θα τη φέρουμε στο ΔΣ της ερασιτεχνικής και θα δούμε τι θα κάνουμε».

Για τις προσπάθειες που γίνονται: «Δεν έχουμε ένα άθλημα, έχουμε 26. Τα βάλαμε σε τάξη, τα οργανώσαμε, όλα είναι κερδοφόρα. Θέλουμε να γίνει έτσι και το βόλεϊ ανδρών. Η ΑΕΚ έχει λεφτά, αλλά τα διαθέτει όπως θέλει. Βάζει λεφτά όπου υπάρχει πραγματικός αθλητισμός. Θέλουμε να ανθίσει το άθλημα. Αν νομίζουν πως μπορούν να παίξουν ζάρια στην πλάτη της ΑΕΚ, να ξέρουν πως αυτό τελείωσε.

Όταν οι διαιτητές αντέδρασαν, εφαρμόστηκε το βίντεο τσεκ και ικανοποιήθηκαν. Τους είπαμε πως αν ακούσουν αυτά που λέμε, να διορθωθούν τα λάθη, το βόλεϊ θα αλλάξει, θα ξαναγίνει το δεύτερο τρίτο άθλημα στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ δίνει λογαριασμό στο λαό της, δεν γίνεται να διαιωνίζουμε το λάθος».

Για την συνεργασία με ΠΑΕ και ΚΑΕ: «Η ΑΕΚ είναι μια και αδιαίρετη. Εμείς, ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Αγγελόπουλος, παλεύουμε όλοι μαζί. Υπάρχει η κάρτα φίλου, που έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ερασιτεχνική. Όλοι μαζί είμαστε εδώ για την ΑΕΚ. Καλυπτόμαστε 100% και από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ»

Για τη μεταγραφή από τον Ολυμπιακό: «Η ΑΕΚ πάντα δείχνει τον πολιτισμό που την διακρίνει. Πάντα προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με τις άλλες ομάδες, χωρίς κινήσεις πίσω από το παραβάν. Στο χάντμπολ είχαμε πολύ μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα. Δεν θέλουμε να δείξουμε κάτι άλλο. Αυτό είναι το πρόσωπο που θέλουμε και στο βόλεϊ».

Advertisement